TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, October 21, 2011

Kisah BBQ Kami....

morning  & salam jumaat buat rakan - rakan semua...

ari ni saya nak story entry yang tertangguh lah...apa lagi BBQ kami di Ulu Yam, seperti yang uolls semua tahu minggu sudah saya sekeluarga disertai juga mak dan adik telah pergi berkhemah dan sempat lagi berBBQ serba sedikit...

kami tiba jam 11 pagi ingatkan kamilah yang paling awal rupa-rupanya ada lagi yang awal sampai parking ari tu penuh....almaklumlah sekarang kan musim hujan karang kuar lambat nanti semua plan terbantut, kasihan kat anak - anak pula

bestnya dapat tempat berkhemah dekat dengan air, senang nak pantau pergerakkan anak...apa lagi operasi mandi manda dan BBQ pun bermula..he..he..tapi uolls semua nak tahu tak airnya sejuk sejuknya, tak tahan dek badan saya so tak dapat nak mandi lama - lama...















 menu macam ni dah best buat anak - anak, mana tak makan panas-panas

>
>
>
>
>
>
>

sekitar jam 2 petang hari dah mendung, hujan turun lah, kami semua masuk dalam khemah nasib baik semua bekalan yang dibawa telah habis dibakar, cuma tinggal jagung je.....









so kami semua terpaksa stop segala aktiviti sebab air deras & berlumpur



sempat snap jiran sebelah khemah kami, semua berteduh tunggu hujan berhenti...jam 3.30 ptg packing barang balik sebab hujan still turun lagi...

next time datang lagi....

41 comments:

Tihara said...

best..mknn pun best2..hehe..

nuwairani ismail said...

udang, sotong semuanya besar2...syoknya dapat picnic mcm ni...

intan morsalin said...

sonoknya dpt picnic...tp musim ujan ni takut gak nak gi mandi2 kan..tapi ajal maut di tangan Allah...kita sentiasa waspada...

dah lama x gi picnic...huhuhu

h4ni3 said...

sedapnya sotong tuuu
dah lama tak piknik!

ainnoraini said...

seronokkan..pegi mandi manda ni...
sekarang ni musim hujankan...kene berhati2 bile gi tpt mcm tukann..anak2 mmg seronokkan

munna said...

seronok buat aktiviti mcm ni dgn family....

aimie amalina said...

weee
dah lame x buat cm ni
mkn2..bakar2 kat tepi sungai
waaaa..besnnyeela jadi anak akak
hehhee

Kakzakie said...

Musim tengkujuh kalau pergi picnic kena bawa khemah baru selesa sikit. Tapi itulah nasib bbq nak siap bakar kalau tak kena bakar dalam khemahlah ye.

Qhaifa Nur said...

Tihara

best juga sambil makan pandang air...

Qhaifa Nur said...

nuwairani ismail

nak bakar sedap yang besar, kalau yang kecil tak terasa pulak...picnic memang syok

Qhaifa Nur said...

intan morsalin

betul tu kan sekarang musim hujan, nasib baik masa tu tak de kepala air...semua ditangan allah

Qhaifa Nur said...

h4ni3

saya beli yang paling besar gitu, jangan jeles..he..he..

Qhaifa Nur said...

ainnoraini

anak2 pun tak tahan sejuk...minta sangat janganlah ada demam balik ari tu, syukur tiada..

Qhaifa Nur said...

munna

seronok juga dapat reles tension..

Qhaifa Nur said...

aimie amalina

minta2 diorang hepi, dah tak de rezeki nak jadi anak akak he..he..

Qhaifa Nur said...

Kakzakie

betul tu khemah penting untuk teduh dari hujan dan senang nak tukar baju, khemah saya tembus dek air hujan semua orang basah kuyup..

qemaishak said...

sekarang musim hujan ptg..xboleh nak picnic lama-lama hujan dah turun..sotong tu makaihhh sedapnya.

Qhaifa Nur said...

qemaishak

memang pun tak boleh duk lama2, bahaya..
sotong sedap yek..

QueeN TerataI said...

wah... bestnya BBQ... dah lama sya x buat BBQ.. hehehehe sya singgah sini dan follow.

miloais said...

wahhhh... best banget bbq - berkelah
ditepian air terjun...!

wan nurul hezrina said...

sedapnya bbq..nampak menyelerakan sotong tuh=)mesti anak2 seronok sangat

SURIA AMANDA said...

bestnya...lama dah x berkelah mcm ni..tp la ni musim hujan..so agak x berani..nak2 plak skrg mcm2 kan benda x diduga..mintak dijauhkanlah..thanks for following me..follou back

InaAchik said...

salam...

picnic sambil mandi sungai ni, bagila makanan aper pon... confirm sedap ajer! sebab perut lapar wak mandi... :)

Qhaifa Nur said...

QueenN Teratai

saya pun lama dah tak BBQ, tu yg buat baru ni..

tq..follow

Qhaifa Nur said...

miloais

best2..

Qhaifa Nur said...

wan nurul hezrina

duk leka nak tangkap ikan kebetulan ada kat situ, airnya sejuk tak nak anak2 mandi lama2...

Qhaifa Nur said...

SURIA AMANDA

alhamdulillah tiada apa2 yang berlaku, cuak juga tp dah plan lama tu yang pergi juga...

tq..follow

Qhaifa Nur said...

InaAcik

betul bawa apa pun tetap licin sebab dah lapar...

Anak Wak Mail said...

hujan pulak daa..xpe,,mandi hujan pon best!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

lama x berpicnic & BBQ.. dulu kerap jugak picnic & BBQ dgn hubby kt sg pisang

Kazman & Sue said...

wah...besttnyerrr... kitaorang baru nak pergi jeram kedah depavali ni....

Teratak Hami said...

Seronoknya dapat berkelah. Kami suka camping masa kat Selangor dulu. Now kat Melaka macam takde tempat berkhemah la :-)

eita said...

best nya dapat berkhemah macam ni...
dah lama tak santai2 macam ni....

azieazah said...

Salam QHAIFA.

Memang best mandi sungai ni. Naik darat jer lapar. Masa tu kalu bakar tongkol jagung jer pun depa ratah juga. hahahaha

Kak Azie kalu pegi Ulu Yam mesti pagi, sebab nak dapat port baik dekat dengan sungai. Dulu bangsal tepi sungai tu free jer, skang dah kena bayar...

Qhaifa Nur said...

Anak Wak Mail

takut demam nanti tp boleh je..

Qhaifa Nur said...

THE LEKAT LEKIT STORY

bestkan berpicnic ni..

Qhaifa Nur said...

Kazman & Sue

ramai dah buat plan nak berpicnic cuti ni yek..

Qhaifa Nur said...

Teratak Hami

kalau gitu kena mai sini lah..

Qhaifa Nur said...

eita

memang pun...

Qhaifa Nur said...

azieazah

tq singgah sini...

lain kali nak gi ulu yam kena datang awal lah..dapat port cantik macam akak cakap ni...betul sekarang semua kena bayar, air sungai je free...

saharinasaharudin said...

wahhh,bestnyee bbq. ;)