TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, October 25, 2016

KE JOHOR KITA


Assalammualaikum


Dapat undangan majlis kawen Nabila (anak pak cik hubby) pada 15/10/2016 di Bandar Kangkar Pulai, Johor...memang hubby plan nak balik maklumlah ank sulung yg kawen

Anak2 dh byk kali smpai Johor..saya rasanya 4 tahun lepas lama tu x dtg Johor...paling best hubby cakap nak singgah Pontian beli nenas dlm tin tuuu

Itulah kalau Allah cakap kita pergi..ia pergi jua...malam sebelum pergi saya n hubby ada gaduh2 manja sikit...kata hubby kita cancel gi Johor...frust kami semua

Esoknya (jumaat 14/10) subuh2 hubby tukar fikiran, oklah kita pergi Johor malam nanti, alhamdulilah...tq Allah

Jumaat mlm jam 10, kami pun berangkat menuju ke Johor...dalam hati berdoa semoga perjalanan selamat hendaknya...dlm pada tu mata sempat jeling...140...160 meter kereta saya pandang...lajukan..3 jam dh sampai Johor, itulah my hubby huhu


Yeayy...seronoknya jenjalan...mak wasap tanye mana cucunya sorang lagi (aida aeish)...risau tak nampak cucunya


Sepanjang perjalanan ok, lori pun x byk..kalau tidak dok berlumba dengannya aja hihi..akhirnya kami berhenti kat hentian Machap, tgk jam dah 1 pg..perut memasing tgh lapar...maggi cup jd pilihan afnan n aida aeish


Amzar order soto...along pau aja...licinnn, hubby nasi lemak...saya pau juga itu yg paling best pagi2 ni


Pau oh pauuu...alas perut aja


Alhamdulillah, selamat sampai jua walau sesat menuju ke sini almaklumlah hubby dh lama x dtg Johor...ikut gerak hati katanya...igt2 lupa terjah aja...sampai jua...2 pg kami sampai akhirnya..cal semua org x berangkat dh tido kot huhu

Kebetulan pelamin buat kat luar...posinglah dulu


Family hubby belah Johor ni pandai masak memasak so lauk kenduri kawen pakcik n makcik hubby yg masak...kebetulan lauk utk tetamu dah siap jom kita rasmi dulu...sedapnya beriani kambing


Aaaa dah nampak ada kuah kacang sotong, pestime makan...makan dgn nasi impit...sedapnya

Makan jam 3 pg berselera juga...org dok sibuk masak kita sibuk makan...


Kebetulan rumah pakcik hubby ada pula moto antik street cub yg dh ubahsuai...celik mata anak2 mama...moto yg tengah trend skrg...tak sudah2 berangan nak bawa ya along...esoklah jom kita tido dulu...3 pg dahhh anak2


- kenduri Johor (Part 1)


10 comments:

Atie Yusof said...

Sesekali balik kg memang seronok kan.. anak2 tu gembira ja.. 1st time juga sy dengar kuah kacang sotong.. tak pernah makan lagi...hihi

Norhayati Mohd Isa said...

Sedap lauk kenduri tu Nur..
Yg akak terliur tu sotong kuah kacang tu :)

Puan Kutu said...

Kuah kacang sotong tu rare.nti nk cuba buat la.welma ni dok makan kuah kacang ayam n daging je..

Kami br balik Johor tahun lepas.Insyaallah tahun depan ada rezeki kesana lagi.3 jam perjalanan ye..kami dr utara lebih 12jam biasanya.huhu

lieyalatif said...

sedapkan kak kalo lauk pauk2 kenduri di johor...mereka mmg pakar masak nasi beriani...mmg layan kalo dpt mkn...

alhamdulillah perjalan semua dipermudahkan...gerak mlm ni yg risaunye byk lori kan kak....mujur time akak takde...budak2 le syok dlm keter bantai tdo ...kite dok sebelah co - pilot ni kene laa standby picit2 pilot kite heheheehehe

wahida said...

sesekali mmg seronok jam 3 pagi pun masih berhoye hoye, makan ramai2, selera!

Warisan Petani said...

Selamat datang ke JDT
Semoga selamat sepanjang perjalanan.
Kalau kenduri kahwin di sini biasanya hidangan nasi bariani.
Xde kambing Xsah.

Husna Rahman said...

mcm seronoknya je..awal pagi pun masih bertenaga ye dgn drive sepjg mlm plak tu..

hainom OKje said...

Cakap ajelah nak berjalan, mmg seronoklah seluruh family kan Nur. Tak sabar nak berjalan. Kalau cancell mmg frust menonggeng le

Wahhhhh orang pertama yg dapat rasmikan briyanilah kiranya ye...Baru masak pulak tu. Mmg sedap sangatlah kan.

dear anies said...

bab berayani kambing tu plg x tahan...

Mummydearie said...

Nasib baik dapat juga pulang ke Johor. Saya ni kalau nak ke mana-mana, memang kena jaga hati suami tu jangan sampai naik angin. Kalau anginnya tak baik, memang habis plan dibatalkannya. Kita juga yang susah. Anak-anak juga yang kasihan.

Saya kalau balik Johor jarang balik malam. Sebab saya tak tahan mengantuk. Walaupun tak memandu, co-pilot kena celik mata. Kalau tidak, bukan main laju tekan minyak buat-buat tak perasan aje bawa laju!

Sedapnya makan awal pagi masa perut lapar. Lauk pun nampak sedap sangat. Bilalah ada jemputan kahwin ni!