TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, October 4, 2016

AYER 8, PUTRAJAYA


Assalammualaikum...

Ni citer masa hari merdeka lagi...

Dah puas dok dalam mall, dah beli itu ini tak sah kalau datang Putrajaya tak singgah tempat riadahnya...kebetulan cuaca merdeka tu belah petang hujan pulak...nasib baik hujan dah berhenti time kami kuar

Kata adikku Nurul, siapa tahu nak pergi tempat yg kuar kat JJCM tu, Ayer8....

Akhirnya tgk waze laa baru tahu, akhirnya sampai juga kat Ayer 8, Presint 8, Putrajaya ni...sini banyak lot2 kedai kena jalan sikit utk sampai ke tasik...orang tak ramai lagi

Kebetulan masa dtg sini ada sambutan besday party...tp dh abis...kami cari port nak duduk...sambil tu keluarkn makanan yg dibawa


Datang sini macam kurang best pulak...tmpt riadahnya terhad...tgk mak mcm tak hepi or penat berjalan ni huhu


Sambil makan sambil tengok tasik...tenang jiwa raga


Anak2 dok asyik tgk buih sabun tu, kan ada besday party td...berterbanganlah buih2 sabun  kat kami...seronok pula rasa


Tengok mak makan donut tu, terasa lapar pula


Tq la pada en tu...dia beri Afnan n Aeish main buih sabun ...padahal anaknya punya...baiknya hati...sampai licin buih sabun dikerjakan mrk berdua tu huhu


Pujuk punya pujuk...yeaaay dpt naik...masa 45 minit diberi tak sudah2 laa mengayuh...penat berhenti minum...sambung main lg


Mak lang n mak su pun nak main juga..tak sudah2 gelak..apa2 pun kami semua hepi hari tu


p/s - kejapnya dh masuk bulan okt...lg 2 bulan dah masuk tahun baru...cepatnya masa berlalu


10 comments:

Kakzakie Purvit said...

Sebenarnya bila outing macam ni yg lebih happy anak-anak Nur
Kita ni happy sebab tengok mereka
Sama macam mak tu penat tapi lega tengok cucu happy

Raihanah Ahmad said...

menarik juga tempat ni

norhidana miswan said...

bestnya outing gitu kak...
ramai2 meriah jadi nya

aryan azra said...

bila keluar macam ni anak2 memang happy kan kak..keluar ramai2 lagi seronok

wahida said...

kan kak...sekejap sangat dah masuk bulan 10...huhu...

memang seronok outing mcm ni kan kak...anak2 dapat main belon mcm tu je pun dah boleh buat dorang hepi...

Atie Yusof said...

Sampai juga akhirnya ya.. anak2 nampak seronok tu..
cepat sgt masa berlalu..dah oktober ...huhu

Kesuma Angsana said...

Salam.. wah seronok anak2 tu. KA kdg2 bawa jugak anak2 ke sini he3

hainom OKje said...

Kalau ada anak anak kecik mcm Nur ni, mmg sesuailah kan ke taman atau ke padang mcm ni. Seronoklah diaorang main. Tapi yg kesiannya orang tua mcm kita ye Nur. Lenguh lutut nak berjalan. Kalau jalan kat mall ok pulak haha

dear anies said...

best nyer dpt releks mcm ni ramai2... parking kt situ sng x kak?

LYAfrina said...

semunya nmpk happy ;-)