TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, August 29, 2016

KEK COKLAT YANG MOIST


Assalammualaikum...


Sejak join group Masak Apa Hari Ni (MAHN)...ilmu masak memasak jadi seronok pula...macam2 resepi, petua yg dikongsi bersama...tengok ahlinya makkk oi hampir setengah juta orang, mahu tak banyak resepi yg dipelajari...benda yg baik belajar laaaa

Tak sudah2 tayang kek yg gebu gebas ni...mahu tak terjebak nak mencubanya...mula la hati jadi tak keruan hihi

So sabtu lepas berjaya membuatnya...


Kek coklat moist, siap akhirnya, tunggu nak makan aja


Memang dh plan nak letak topping coklat byk2..baru sedappp...hias pula dgn coklat chip...lelehan lava coklat jadinya...ahkak suka2

Yg bestnya tak payah guna mixer, blender saja, bahan2nya pun simple...kukus 1 jam


Bahagian dlm yg gebu gebas, lembut gitu...anak2 mama tak sudah puji...sedaplah mama...ok tq


Bayangkn ada 4 hero + 1 gegurl...memasing tengah kuat makan...tak sampai setengah jam uolls...licinnnn...ini saja dpt diselamatkan

Kalau kek yg beli kat kedai or kek orang kawen berminggu2 dok dlm esbok...bila buat sendiri licin pulak




p/s - tinggal 1 hari saja nak merdeka, anak2 dah merdeka dulu, dah cuti sekolah sebab UPSR tak lama lagi....apa2 pun semoga negara kita terus aman n makmur 




11 comments:

idzwa kamaruddin said...

haaa sedap nyerrrr kek!

Nooriah Abdullah said...

Dah lama akak tk membaking kek cekelat cam gini Nur mesti laris bngt kek ni nampak lembab tu pastu sedappp sngt ni

Kakzakie Purvit said...

Puas hati kalau membaking semua suka makan Nur
Taklah membazir.

hainom OKje said...

Lama tak mengekek Nur....Kat rumah ni kurang makan benda benda gini, nak habis lambat tu yg malas nak buat. Alasan sangatkan hihi

wahida said...

kalau kek mcm ni mmg sedap kukus kan kak...baru lah moist dia terasa...
tengok kek akak pun tahu dah sedap...

AnneRaini said...

sedapnye kak nur.. ni yg stress ni sbb skrg tgh diet. kang kalo buat kek tak makan rugi..hehe

ZULHILMI TEMPOYAK said...

mula ingat bli kat secret resepi td. ada iras2.. ehehehe

eima said...

puas hati bila buat semua beria mkn ... rasa esok nk buat lgi kan kak

Kesuma Angsana said...

Salam singgah bila ada kelapangan hari ini. Terima kasih masih sudi bertandang ke blog KA. Moga sihat2 selalu yer. bestnye. terliur dah ni nampak sedap sgt. Air tangan ibu mmg terbaiklah anak2 mmg sukakan !

norhidana miswan said...

dana pun join grup tuh tp tak larat kak fb asik penuh ngn resepi je... so dana unfollow tp blh je nk tgk grup tu sekali sekala...
kek coklat moist bt sndiri pastu mkn fresh2 mmg lah lazat kan kak

Mommy Cici said...

hadoi tengah dalam pantang ni tengok apa pun telan ailio je lah T_T