TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, July 15, 2016

SEBELUM RAYA



Assalammualaikum...
Salam Syawal semua...



Sebelum raya banyak kisah yang berlaku....bila dah balik rumah mak lain pula ceritanya....lagi nak raya lagi banyak kerja itu ini nak dibuat...last minit pula mak nak mengecat pagar rumahnya...nasib baik ada hero2 mama





kerahan tenaga...
kata nenek siapa tolong dapat upah haha..
laju la memasing buat kerja
aida aeish pun bersemangat nak tolong



seronok mak su tahun ni ada assistant cilik



besday amzar 4/07/16
suprise dari mak su buatnya...ada kek
angah azeem pun join sekali
besdaynya 17/06/16
lepas berbuka kita makan kek pula




ini yg anak2 tunggu malam raya
takbir raya...malam collect duit raya
malam tu punyalah ramai budak2 datang takbir
aida aeish pestime turut serta...pukul 1 pg baru balik
lepas tu memasing sibuk mengira duit raya



last2 posa dah x tahu nak masak apa utk berbuka
hubby plan nak buat mee kicap
gigih kami laki bini cari barang2, simple aja
kami tak guna mee kuning tapi mee bayam
memang sedaplah mee kicap
2 kali repeat buat tau

10 comments:

Kakzakie Purvit said...

Mee kicap tu masak dia macam mana Nur? Kalau dah sampai dua kali mesti sedap tu:)

Tapi yg kakak salute hero-hero Nur boleh diharap. Tengoklah semua membantu nak mengecat grill rumah nenek. Itulah untung anak ramai kan...:)

eima said...

share la sikit resepi mee kicap tu ...nampak menarik la
raya batu muda ke thn ni

Qhaifa Nur said...

Kak zakie

In Shaa Allah nnti Nur share..mmg sedapp

Alhamdulillah...nasib baik blh diharap mmg dah wajib kna tlg tuh

Norhayati Mohd Isa said...

Makin berseri-seri lah rumah nenek..
Cucu-cucu rajin tolong cat kan..

Ye lah nak tanya juga macam kakzakie tu..
Kongsi resepi Nur..

Selamat hari raya buat Nur sekeluarga..

Qhaifa Nur said...

eima

Ya..raya kat batu muda

Qhaifa Nur said...

Kak Norhayati Mohd Isa

Selamat hari raya..

mmg berseri umah nnek tgklah kalernya ceria huhu

Chef hubby tu yg buat nnti kita share..

SYANI said...

Selamat Hari Raya K.Nur
Jangan lupa share resepi mee kicap tu tau..

paridah said...

MERIAHNYA SAMBUTAN RAYA SEKELUARGA...SALAM IDILFITRI QHAIFA N FAMILI

lieyalatif said...

meriahnye kak... tu siap ade takbir lagi..kampungn lieya takde dah...tapi marhaban ade lagi...merase dayyan ikut atuknyer...seronok dpt duit raya byk katenyer haahahahaha...

untung cucu2 ramai kak...boleh kerah dieorg... nenek pun urut dada legaaaa heheeheh.....

selamat hari raya buat kak nur.... maaf zahir dan batin...mane tau ade tersalah kata sepanjang komen2 di blog masing2 kan heehehehehe....

Mummydearie said...

Mi bayam? First time saya dengar dan tengok rupanya. Buat mi kicap tu macamana pulak? Rasanya memang tak pernahlah makan.

Meriah juga di malam menjelang raya ya. Kami malam menjelang raya, lepas penat di dapur, duduk berborak adik beradik sambil-sambil tengok TV!