TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, April 26, 2016

GOTONG ROYONG PULA


Assalammualaikum....


23 April 2016 ada 1 lagi program kat sekolah anak2...lepas along aiman ambil anugerah kami tak tunggu dah terus keluar dewan...terus gerak ke sekolah azeem amzar afnan n aida aeish untuk program gotong royong bagi tahun 2016 

moh la kita pergi bang ooi...4 anak bersekolah kat situ lagi pun cikgu dah wasap personal datang ke idak...kira lewat juga kami sampai dalam kul 10 pg haha...orang pun dah mula kerja... sabar ajalah program start 7.30 pg huhuhu

tempat first kami tuju kelas ank2...tak ada org pun hihihi dah siap ke... tak pa la kita pergi cari kerja la bang ooii...tolong apa yang patut kebetulan lalu kat kawasan kolam yg baru dibuat...ada sorang bapa terkial2 nak korek tanah hubby pun offer nak bantu...habis keliling kami tanam dgn pokok bunga raya


dengar citer kolam tu cikgu n murid2 yang buat oklah cantik..belum rasmi ada murid dah lemper beg dalamnya..jangan ada yg berenang udah


korek bang jangan x korek...kuarlah peluh jantan hahaha keliling penuh dgn pokok bunga raya nanti...nasib baik tanahnya lembut senang kerja


org nak gotong royong pakai seluar track bukan jeans la nur haha...nak buat cam na sblm tu ada program lain terlawa pulak...walaupun terlawa kerja kena buat juga...bestnya main pasir hahaha


gotong royong sampai jam 11.30 pg...kami semua dijamu makan tengahari...menu gulai kawah, ayam goreng dll...dimasak oleh PIBG sekolah...tuh tuan guru besar beri ucapan sikit...sporting guru besar ni...tadi hubby sempat berbual dengannya...orang negeri sembilan tuu...katanya budak2 ni bukan kita boleh dilarang tetap akan berlari sana sini...jatuh berdarah hari2 ada...bila dah jumpa kawan lagi x boleh buat apa2...mainlah buatlah janji jangan rosakkan harta sekolah udah katanya...berdarah cepat2 kita hntr ke hospital katanya mmg sporting cikgu besar ni


habis sudah....ok baii



14 comments:

Acik Erna said...

memang mudah GB tu nur..berdarah cepat2 hantar hospital he he

Nieyl said...

singgah pagi di sini ♥
bestnye gotong royong..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nur..lam akak tie tak singgah kat rmh Nor ni..makin cantikkk!!
Ada gotong royong camni..dpt la kita saling kenal mengenal antara pihak ibubapa & guru2kn..
Best keje ramai2..semua jd mudah & cpt

Kakzakie Purvit said...

Baguslah Nur. Gotong-royong inilah dikatakan jariah.
Seronok sambil bergotong-royong dpt beriadah sekali.

wahida said...

sekali gotong royong akak terlawa la pulak ye...comel je ayat akak tu...hehe...

saniah ibrahim said...

Bagus sekolah anak2'nur ni ya ada kan gotong royong ibubapa rajin pulak hadirnya.Kat sekolah anak akak ni jarang sangat diadakan...kalau ada pun tak ramai yg dtg...termasuk lh akak...hihiii.

Rinna said...

Wahh bagus laa ada wat gotong royong.. bersih sikit kawasan sekolah..

Mummydearie said...

Dapat ibubapa yang rajin bergotong-royong dengan pihak sekolah baguslah. Dapat kat saya suruh pi gotong royong hujung minggu, fikir 18 kali ^_^ Habis program hujung minggu kang! Teruk betullah saya ni!

Pakai seluar jeans tu maknanya nak gotong royong lite-lite aje. Maklumlah susah nak squat cabut rumput bagai ^_^

Kesuma Angsana said...

Assalam... bagus nyer sertai program2 mcm ni, KA klu berkesempatan pasti join sama. Tabik spring pada parents yg sanggup luangkan masa !

Zaitun said...

Ada aktiviti gotong royong bagus joint nanti lebih kenal dengan cikgu dan para ibubapa murid lain.

lieyalatif said...

bagus aktiviti mcm ni kak....secara tak langsung kite kenal cikgu2 kan....tapi tang menu lunch tu tak menahan...menarik menu2 yg ade kak heheehehe...bagus pibg sekolah nieh...rajin2 dan ada kata sepakat....

Puan Kutu said...

Baguslah aktiviti gotonf rotong camni.at least dpt juga ibu bapa berkumpul ramah mesra sambil mengenali cikgu dan GB..

GB sporting camni la yg kita mau kan.best..

hainom OKje said...

Wah....salutelah kat awak dan suami Qaifa.... mmg patut dipuji ni. Mak kalau bab ni mmg mengelat aje hihi.

hainom OKje said...

Wah....salutelah kat awak dan suami Qaifa.... mmg patut dipuji ni. Mak kalau bab ni mmg mengelat aje hihi.