TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, March 17, 2016

KARI TELUR CAMPUR CAMPUR


Assalammualaikum....



kat rumah ni selalu masak kari...baru2 ni masak kari telur...kebetulan dalam frezer ada fish ball, tauhu lembut dan macam2 tak tahu namanya...

telur mesti goreng dulu...baru sedappp...lepas tu baru masukkan bahan2 campurnya fish ball dan lain2...

bila dah siap along cakap mama macam kuah mee kari pula...a'ah la baru perasan...kebetulan ada mee...anak2 makan dengan mee...saya tentulah pilih nasiii



kari telur yang meriah, macam2 ada hahaha


kat rumah ni tak kira telur tu masak apa...
mesti kena goreng dulu


inilah bahan campur kari telur saya...
dah macam bahan yong tau fuu ya jugak hahaha
tapi sedap rupanya bila makannn



taugeh hijau ni bila jumpa mesti beli, sedap tauuu





p/s - tiba2 rindu kat makkkk

13 comments:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Samelah ..kalau nk masak menu telur goreng dulu baru sedap kan.^_^

SYANI said...

Saya pun suka goreng dulu telur tu sebelum masak.. memang sedap. Tapi ada yang kata pelik..

idzwa kamaruddin said...

sedap nyer!~

Kakzakie Purvit said...

Masak ni Nur janji menepati selera anak kita dah puas hati
Tak lah penat masak tak dimakan.
Bila dah digayakan dgn mee sedap lagi best senang - anak pun suka.

norhidana miswan said...

eh2 akak nih... trs tekak nih rasa nk bt kari tlr mcm akak tuh mlm nih... pekat likat nengok akak nyer kari tuh...

toge hijau tuh dr kacang apa ye kak... ni bt tingin nk try nih kak oi

aizamia3 said...

Telur tu kalau buat sambal je saya goreng dulu.

JunAina said...

Taugeh hijau buat kerabu + bunga kantan + perahan lemon + ikan slamon sedapppp...

wahida said...

saya pun baru buat kari...tapi kari ikan merah...hehe...
saya kalau buat sambal, baru goreng telur tu...next time try jugak la masak kari pun goreng dulu telur dulu...

saniah ibrahim said...

Bagus juga buat kari campur2 ni,banyak bahan bertambah selera budak2 kan.Kat rumah akak ni jarang masak kari sebab ada yang tak minat.Kalau bongsu akak suka kari ayam je.

nuyui a.k.a miss YUI said...

tiba tba rasa tringin mee kari..huaaaa!

+ e.z + said...

adoi. lapor

Bunda_nora said...

Tak kisahlah janji boleh makan ...meriah dan kenyang.... yang pasti , sedap...

nOe suhaimi said...

macam2 ada dalam tu..noe pun suka masak kari telur tapi x pernah masuk benda2 lain tu...boleh cuba nanti