TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, March 2, 2016

BILA DAH TERLEBIH RAJIN


Assalammualaikum...




ni citer hari ahad lepas
tinggal saya dengan anak2 saja, hubby ke gambang
sebelum tido dah plan esoknya nak masak bihun, tercapai
lama dah tak buat agar2, dok ralit tengok resepi jumpa 
agar2 lapis milo
tengok barang semua cukup, apalagi jom..jom
anak2 ni kalau diaorang tahu saya nak buat sesuatu kecoh satu kampung hahaha...




dh masak agar2 bhgkn 2 bahagian
1 susu & 1 milo

bila lapisan milo dh keras, curah susu atasnya
adoi...mudahnya nak buat agar2 ni

nasib baik jadi huhuhu...



betullah orang cakap bila terlebih rajin ni susah....
bole pulak nak mendonut pulak, gasakkk
barang pun cukup, jalannn



saja nak try simpulkan donut, jadi siap gebu naiknya
kali ini mendonut naik gebu pulak, ikut mood ya



siap bole makan


ini pembantu setia mama...


inilah dia budak kuat makan juga...
tak kisahlah janji habis, tak membazirkan



ok, baiii

10 comments:

norhidana miswan said...

rajin betul nih kak... sampai 2 jenis menu nih...
tp kan bila msk2 cpt je abis di mkn anak2... rasa seronok n semangat nk msk lagi lain kali

+ e.z + said...

okeh. simpan skit ye. tunggu kami sampai. ekekek

idzwa kamaruddin said...

ok rajin rajin rajin ;)

norhidana miswan said...

akak,dana ada tag akak tau, nnti tgk kt blog dana... hehehe tq

lieyalatif said...

ini mmg telebih rajin kak...tapi takpe kak, rajin gini perut kenyang jadinyer ekekekeekek...cantik kejadian agar2 akak tu...lawoo jek jadinyer....donat pun same hah...dah lame lieya tak mendonat nieh...yis ade sepeket tak guna lagi tu....tp plan mcm nak buat pizza ngan anak2 cuti sekolah nanti heheeheheh

saniah ibrahim said...

Seronok kan bila anak2 suka makan ,apatah lagi mamanya rajin buat kuih yang memang disukai budak2.

Mummydearie said...

Bila terlebih rajin memang macam nilah yang berlaku. Cuba jadi macam saya yang terlebih malas, memang tak berasap dapur tu tau!

Bercerita pasal agar-agar, entah apalah kisah agar-agar milo dan laici saya agaknya. Berangan bukan main lama tapi nak mula merajinkan diri memanglah lagi lama daripada berangan!

Tengok agar-agar dua lapis ni tetiba saya nak start berangan buat agar-agar balik ^_^

Ct NoArizah Aris said...

Sedap agar2 tu sy pum dah lama x meng-agar agar ni....bila laa nk rajin blk mcm dulu.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Wah!Seronoknya memasak....anak2 pon happy perut kenyg.Cantik kejadian agar tu...!!

mun said...

saya paling suka kalau rajin masak..pastu ada yg tukang habiskan... seronok je tgk dorang makan apa yg kita masak...

lama x buat donut..huhu