TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, January 19, 2016

TIAP - TIAP TAHUN MESTI BERJALAN

Salam....

Bila tiba cuti sekolah muka setiap anak2 mesti ceria

Mana tak setiap tahun mak dan adik2 saya dah ada  rancangan untuk pergi bercuti

Kebetulan ada rakan adik bongsu yang naik pelamin pada cuti krismas baru ni di segamat terus plan bercuti ke johor lah

So berjalanlah anak2 ke sana pula

Dari segamat bermalam kat JB...malamnya cuci mata kat Danga Bay hingga jam 3 pagi

Esoknya jalan lagi kali ini tengok stadium (Home of the southern tigers) dah puas berposing kat stadium terus ke Desaru pula

Pergi Desaru dan Tanjung Balau x bole mandi..ada bendera merah...just jalan2 kat tepi pantai sajalah

Malamnya balik ke servis apartment kat JB...baru beberapa hari di buka...selesa sangat

Sebelum balik KL singgah pula kat Legoland dan Air Itam...telur pindang harus dibeli...

Dari Air Itam masuk Muar pekena mee bandung dgn kacang pool

Singgah bermalam kat Melaka..esoknya masuk balik Muar jenjalan kat pekan Muar

Last percutian sebelum balik shopping kat Famosa Outlet (betul ke ayat ni haa)...

Memang berjalan sakan ni..sampai tayar kete adik pun meletup lagi...ini kali ke 2...langsung mak trauma...kata anak2 nenek trauma untuk kali ke 2....

5 comments:

AnneRaini said...

memang sakan berjalan tu kak.

Kakzakie Purvit said...

Itu baru betul-betul jenjalan/bercuti Nur
Anak-anak puas walau mungkin sedikit penat

Rizziela said...

syok kan dpt meluangkan masa dengan family..

norhidana miswan said...

sebagai hadiah utk anak2 kak... seronok tu jln ramai2

wahida said...

kacang pool tu sedapnyaaa...saya sukaaa...