TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, December 10, 2015

DIS 2015 - MERATAPI INSAN-INSAN TERSAYANG

Salam.....

06/12/2015

Mak call 'yong, nak gitau berita sedih'...nadia dah meninggal dunia...ya allah tergamam sekejap..
Dia accident kena langgar lari

Siti Nadia, 22 thn adik sepupu saya..menetap di Lurah Bilut Pahang anak pakcik saya (adik mak saya)...

2 hari sebelum meninggal baru baca kat fb nk berniaga mee celup dn ais blanded...

Hajatnya tercapai jua walau sekejap...lepas hantar tempahan 40 bungkus mee celup kat customer dn dlm perjalanan balik yakni jam 9 mlm beliau kena langgar lari...kereta rasanya...

Yang sedih sangat beliau punyai sorang anak kecil gegurl dlm umur 1 tahun lebih...berpusing2 mencari ibunya

Anak kecil yg belum mengerti apa2...yg tengah hangat belaian kasih ibu...

Lagi saya sedih bila baca luahan kakak dn adiknya meratapi kesedihan kat fb...pilu rasanya


09/12/15

Pagi2 mak dh call 'yong, mak nak gitau lagi berita sedih...pak lang rauf meninggal (abang mak pula)..

Bergegas mak dan adik2 balik Sitiawan Perak...tak sakit apa2 pun...
Mungkin dah sampai ajalnya...

Rasa terkejut meratapi pemergian insan2 tersayang dalam bulan yang sama...

Allah lebih menyayangi serta mereka insan2 yang terpilih...

Semoga mereka di tempatkan di kalangan golongan yang beriman...

Al-Fatihah....

4 comments:

norhidana miswan said...

alfatihah bt sepupu dan pakcik akak... moga roh mereka dicucuri rahmat

yelah berita sedih dekat2 pulak tuh...
kesian lah kt anak kecil arwah tu....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang sedih bila kehilangan insan tersayang dalam waktu yg terdekat kat QN..
Akak pun kehilangan kedua orang tua dalam tahun ini..
Sedihnya masih terasa.. teringat-ingat..

Semoga roh org2 yg kita sayangi ini dicucuri rahmat Ilahi..

Kesian juga pada anak Nadia yg kehilangan ibunya.. ye lah baru berusia setahunkan.. kasih sayang ibu masih diperlukan..

eima said...

salam takziah ..... semoga arwah2 ditempatkan dikalangan org beriman ...

Kakzakie Purvit said...

Allah... sedihnya kakak membaca N3 Nur kali ini.
Tambah pilu mengenang baby yg baru setahun tu tak dpt kakak nak bayangkan Nur. Mestilah dia tercari-cari ibunya.

Moga anak buah dan pakcik Nur itu ditempatkan bersama kalangan hamba Allah yg terpilih dan tenang di sana.