TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, November 18, 2015

Alhamdulillah, Nasib Baik Tak Apa2

Salam....

Ni kisah masa cuti deepavali hari tuh

Tak pergi mana pun duduk kat rumah saja...sekarang musim hujan malas nak keluar

Dapat wasap dari group famili saya, mak dan adik2 nak gi mandi manda kat kalumpang hulu bernam gitu

Tempatnya cantik kata mereka itulah selalu kesana, saya tak pernah ke sana lagi

Tengah adik saya nurul drive ada bunyi macam senapang meletup, terkejutlah mak dan sorang lagi adik pompuan saya, nasib baik x laju

Rupanya tayar depan belah penumpang meletup, dalam kelam kabut datang pula sorang mamat ni nak tolong, macam2 lah dia minta suruh beli tayar la

Tayar spare pula tak de angin memang masalah, kenalah adik lelaki saya pusing balik nak tolong

Cakap dengan mamat tu tak palah dah call PLUS jap lagi datanglah... bila PLUS datang sekelip mata mamat tuh terus hilang tak sempat mak nak hulur 10 or 15 hinggit sebab dah tolong...mesti ada yang x betul ni

Kata abang PLUS tu tayar jenis ni (dari Indon) memang bermasalah, ramai yang accident sebab guna tayar jenis ni, lepas ni my adik kena hati2 tau, biar mahal sikit janji selamat

Lewat jugalah mereka sampai, apa2 saya bersyukur mak dan adik2 selamat kalau tidak tak tahulah apa akan terjadi..kata abang PLUS nasib baik adik tak bawa laju kalau tidak berpusing gak

13 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah.. semuanya selamat LQ..
Dapat juga mereka pergi bermandi manda tu ..

idzwa kamaruddin said...

nasib baik..alhamdulillah.

Khai♥Rin : anies said...

syukr x de apa2 sy sgt2 bimbang kalu2 kejadian seumpama ni berlaku pd waktu mlm...

SYANI said...

Alhamdulillah tak apa2 ye kak.
Nampak best mandi sungai kat Kalumpang tu. Ingat cuti sekolah boleh la bawa anak2 ke sana

Nafira usof said...

Alhamdulillah semua selamat.
nasib x laju, kalo laju memang boleh terbabas.
syukur~

eima said...

alhamdulillah ...sampai juga ...skrg ni jgn percaya kat org yg berenti nk tolong klu kat hiway trs call je plus horline tu

Rizziela said...

Allahuakbar..bahayanya... nasib baik x ada apa2 yg berlaku kan

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

mujurlah tak laju ye nur... kalau laju memang susah sikit nak control bila tayar meletop... syukurlah semua slmt..

Kakzakie said...

Syukurlah Nur tak jadi apa-apa.
Hajat utk bergembira pun dah terlaksana..

lieyalatif said...

ya Allah kak nur...mujur tak jadi ape2...sebab kawan opis lieya ni ni baru MC2 minggu gara2 tayar meletup n die eksiden.... abis area mate tu bengkak siap berparut sebab terhentak dgn stereng...die plak tak pakai seat belt tu teruk sikit tu luka...mujur takde ape yg serius terjadi pada yg naik sekali dgn adik kak nur tu .... betul kate akak kene hati2 pilih tayar lepas nie....

Atie Yusof said...

Syukur semuanya selamat kan sis.. itu yg paling penting...

anajingga said...

Alhamdulillah semuanya selamat, erm ada juga yang nak ambil kesempatan kan.. tak pe kita bersangka baik sahajalah kan..salam ukhwah dari kak ana :)

Ibu Lala said...

Tayar cam mana tu. nak tau jugak