TEMAN ALAM MAYA KU......

Sunday, August 9, 2015

RAYA KE 2 KAMI DI PERAK

salam semua.....


berdebar rasanya nak balik perak...lebih-lebih lagi musim raya ni....sedara sepupu sepapat sure terkejut tengok saya sekeluarga balik ni...jam 10 pagi saya dan adik-adik bertolak, plan nak ikut jalan biasa kuala selangor saja baru sampai ijok dah jemmmm apalagi pusing balik masuk highway plus keluar kat bidor....

sampai slim river aduhai jemmm giller anak-anak pula ada yang nak ke tandas...hentian rehat jauh lagi...apalagi hubby pecut masuk lorong kecemasan bukan kami yang ikut jalan tuh ramai rupanya...terdesak sebab anak2 juga....sabar sajalah nasib baik tak ada abang polis....sampai tandas fulll aduh ramainya nak membuang...

malam tuh kami tidur di rumah mak cu adik bongsu mak di teluk intan...dapatlah tengok menara condong....






raya ke 3 gerak ke sitiawan pula rumah pak andak dan pak lang...kat rumah pak andak anak-anak dapatlah tengok meriam tanah gitu....tutup telinga semua






tak sabar lah tuh...


dah meletup...3 kali berdemo juga....kuat sungguh




inilah pak andak saya...


akhirnya anak-anak dapat juga tengok rumah nenek mereka dikampung (rumah  mak saya) yang hampir reput dan tak berpenghuni....




dirumah inilah saya dilahirkan...besarnya di KL


buah asam menjadi pulak...rezeki kami dapat bawa balik KL buat asam keping gitu


berani naik sampai tangga saja


buah rambutan baru nak kuning



raya lagi akan saya teruskan jika ada kesempatan in shaa allah.....bye

4 comments:

eima said...

so memang mak x balik kg dah ke ek ...dok batu muda terus .....

norhidana miswan said...

bestnyer kak balik kg.... suasana kt kampung tu bt rasa best...
syg nyer umah lama mak akak tuh, kalu di jaga msti boleh lagi di duduki sampai skrg...

wahhh ada buah asam keping lg.... bekalan berapa bln lah tuh kan kak...

mun said...

selamat hari raya kak :) hehe dah penghujung raya baru nak wish kat akak...hehehe

seronoknya ada kampung....

akak..nnt email kat mun alamat yer.. mun nak pos kad kawen ni..

siti_doraemon85@yahoo.com

Kakzakie said...

Kakak tak pernah dpt tengok buah asam secara live tau Nur
Kakak bayangkan pokoknya besar tinggi. Kisahnya alahai boleh petik tangan aje ye..

Memang seronok kalau balik kg apa lagi hari raya:)