TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, October 24, 2013

FRIM - AIR TERJUN


Salam Semua.....


teringat akan kata pegawai FRIM....kalau turun dari jambatan gantung ni akan jumpa air terjun....anak-anak sekejap hilang dari pandangan mata saya...kita turun bukit ni berhati-hati....mereka berlari 

cuaca pula kejap hujan kejap berhenti.....tapi kami tak basah sebab daun pokok lindungi kami semua....padahal waktu itu baru jam 3 petang tapi dah macam 7 malam.....mulalah hati nak cepat keluar dari hutan FRIM ni....

hubby kalau datang tempat macam ni memang fev dia...kalau bole semua kawasan hendak dijelajahi.....

akhirnya kami temui air terjun dalam hutan FRIM ni....pakaian mandi anak-anak tak bawa....pakai apa yang ada.....darurat gitu

dalam pada tuh sempat saya jeling pandang kiri kanan....masih terpelihara lagi hutan kita ni





tengoklah peta ni
luas kawasan dalam FRIM ini



sepanjang dalam hutan aeish dengan papa saja
lega mama





sila abaikan pakaian mandi anak-anak tu
  (tutup mata yup)
sejuk betul airnya



jangan tak tahu sempat lagi hubby potong buah mangga dan buat sambalnya sekali
sambil makan sambil tengok anak-anak mandi



lega dah turun masa ni
singgah minum sekejap





kami order ABC dan cendol



sebelum balik sempat singgah rumah terengganu



rumah melaka



nak sewa basikal pun bole
1 jam RM 8/=



setiap kali besday kami semua
hubby mesti ada planning
meraikan...


19 comments:

Zuraidah Butang said...

sy pernah pergi dulu..tapi air terjun die cinonit jek kan..hehe

Acik Erna said...

acik pernah masuk sini..tapi cuma kedewan je sebab ada kenduri kawen

Rai Ourkizuna said...

wahh bestnya..ramai orang tak kak?

Qhaifa Nur said...

- (Zuraidah Butang)

memang cinonit saja...seram pun ada ha...ha..

- (Acik Erna)

masa pergi tuh ada family day TNB..kenduri kawen pun ada Acik...

- (Rai Ourkizuna)

naik atas macam kami hingga jambatan gantung tak ramai...kawasannya sunyi sepi Rai...

e!ya said...

OOO ada air terjun erk xtau lak..besh laa dorg tgk air terjun tue sure xsabar jer kan

Kakzakie said...

Ala dedulu kita mandi sungai pun macam tu Nur... siapa kisah tak ada org lain pun. Kakak gelihati tengok Aiesh dah ikut abang-abang dia punya style:) Ligat juga adik ni..

Nazayiena Ayiena said...

Kecur air liur tgk buah mangga tu,
klu bab mandi2 nie mesti anak2 yg paling suka.

Kesuma Angsana said...

wah mmg best giler kat sini... siap ada waterfall lagi !

Queen said...

tak tau pualk dalam FRIM ada waterfall bagai.. dulu round naik kereta je dalam tu.. ada job makeup dan juga bercamwhore dgn sufiyyah =P

maszmadi said...

ooooo ada waterfall ker, bleh terjah ni...

azieazah said...

Wahh siap ada mangga muda sekali. Layannnn...

Tapi, betul kali pegi makan luar or piknik camni, elok masuk benda makan (yang mana sesuai) dalam plastik jer. Senang nak buang, balik pun jadi ringan.

norhidana miswan said...

bgs betul hubby akak nih, sentiasa ada plan nk hepikan anak2 n isteri.... seronok lah anak2 akka pg mandi air terjun tuh yek... selamba je pakai spende masing2 yek heheheeh.... ada org lain jgk ke kak mandi manda situ?

Qhaifa Nur said...

- (e!ya)

sanggup hubby turun cari tuh...dah lah sunyi..

- (Kakzakie)

budak-budak tak kisah kan kak...nasib baik baik spender...kelakar

- (Nazayiena Ayiena)

sedap juga makan mangga dalam hutan ha..ha..

Qhaifa Nur said...

- (Kesuma Angsana)

Nur pun tak sangka ada...

- (Queen)

round juga naik kete tapi tak habis melawat...ramai yang datang jogging...

- (maszmadi)

cubalah terjah...best juga

Qhaifa Nur said...

- (azieazah)

Nur pun tak tahu ada buah mangga...senyap saja dia potong...nasib baik guna plastik

- (norhidana miswan)

bab mandi tuh...jerit-jerit kak nur marah..takut jatuh..licin bergurau tak ingat...

kami anak beranak yang mandi kat situ...tiada orang pun...sunyi sepi sekeliling...seram juga dana


Ratu Hatiku said...

bestnya..xpernah pun smpai sini.

ct shah said...

hutan tu ada pacat tak?

Puan Kutu said...

seronok anak2 dpt brkubang.seksi meksi semuanya..abc tu menggoda.hehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tak sah kalau tak mandi bila jumpa air terjun kan nur... terutama anak2lah.. utk kita ni.. dpt rendam2 kaki pun jadila.. hee..