TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, July 5, 2013

KE FLORIA KITA


Salam Semua...


tak sabar nak sampai putrajaya sebenarnya masa ni.. lepas ke restoran marakesh makan nasi arab terus menuju ke floria.. saya hubby dah aeish saja ke kenduri kawen tu.. anak-anak yang lain akan dibawa oleh adik saya ke tempat tujuan asal kami 

tahun ini temanya bunga orkid saya boleh bayangkan bagaimana keadaan disana sebelum sampai, pasti meriah 

kami tunggu hingga habis pertunjukkan bunga api dan bos berhias..balik lewat pun tak apa sebab akan tidur rumah MIL di Puchong malam tu

tahun ni tak tangkap banyak gambar ambil yang perlu saja...









semuanya sangat-sangat  kreatif...









makan malam kami semua 
A&W
 sambil tengok bunga api dan bot berhias malam tuh



dari negara china
cantik juga



negeri perak punya bot
nampak tak menara condong tuh
kat perak saja ada

19 comments:

Kakzakie said...

Nur tak beli pokok orkid ke? Cantik-cantiklah orkid dia kan.. kakak tak pernah pergi tau.

lia said...

sy yg dekat ni pon... x pernah sekali pon p hu3

lieyalatif said...

sampai jugakkak nur ke floria...lieya ni org putrajaya tak sampai2 heheehehe...takpe laa dpt tgk pic2 akak pun kire okey dah....lieya cume tgk bunga api jek kak, tupun dari kejauhan je heheheehehhe

sonok berkelah mkn a&w sambil tgk bot berhias n bunga api kan kak...santai jek rasenyer.....

kite tgu plak kak tahun depan temanye ape....

aanie said...

tunggu sampai malam ye...

sy x penah pegi pesta floria ni...hubby x minat...

ct shah said...

bot2 dia cantik sgt..orkid pun cantik2..eh,semuanya cantiklah.:-)

Qhaifa Nur said...

- (Kakzakie)

nur tak beli orkid pun..tapi beli benda lain he...he..

- (lia)

kalau MIL yang duduk puchong tu..bole kata setiap hari pergi lia...

Qhaifa Nur said...

- (lieyalatif)

kak nur setiap tahun datang sini...hubby minat sangat dengan bunga juga...
sebenarnya nak tengok bunga api ha..ha..

- (aanie)

tunggu hingga habis aanie...


Qhaifa Nur said...

- (ct shah)

sangat puas hati datang sini...
duit pun kena bawa lebih ha..ha..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

jue yang dekat pun tahun ni tak pergi...
sebab utama jerebu....

Mama Idlan Irsyad said...

tahun lepas (kl x slh) saya pergi..tahun ni x sempat. blk kg.. hehe.. cantik la kapal2 tu.. dl p x tgk plak..

n O e s u h a i m i said...

x sempat nk g...ada je hal nya..esben cakap..sib baik x g tahun ni...sbb thn lepas..penuh bonet kete ngan bunga...hehehe

AnneRaini said...

dah 2 thn xdpt pegi floria..tgu thn depan pula..kalau ada..hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak pergi hari akhir Nur... memang seronok tengok orkid yg cantik2 itu :D

Khai♥Rin : anies said...

best nyer...sob sob sob thn ni x dpt pegi

amirah said...

aritu masa jerebu ek floria ni kak? macam best je. tak pernah pegi

ct rahani said...

sy pun suka tgk bunga2 yg cantik tuh.. sygnya jauh lak pesta floria nih.. klu dekat harus pegi jugak nih.. :)

Tihara said...

seronoknya floria tapi tak pernah berkesempatan :)

Uncle Lee said...

Hi, This coming to you from Canada. Wow! You have 5 kids? Must be fun as well heavy traffic di dalam rumah.
I wonder bila pagi nak pergi sekolah, must be long que bathroom? Ha ha ha.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

With Julia said...

Cantiknya kak....huwaaaaa sgt mengancam panorama di malam hari :)