TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, July 3, 2013

BUDAK COMEL NI BERUBAH AKHIRNYA


Salam Semua...







kata orang tua-tua sebab saya nak sangat anak perempuan masa tu mula-mula saya nafikan tak adalah mungkin belum rezeki buat saya lagi

lepas dapat anak ke 4 lelaki lagi, saya pasrah jika tiada rezeki untuk dapat girl 

kini bila ada yang menegur cutenya dia, comelnya dia, suka tengok muka dia saya senyum dalam hati mula berkata mungkin ia benar

bila dah tahu hakikatnya saya dan hubby mula lasakkan dia kalau dulu rajin benar bab mengemas itu ini, nak main bola pun takut belum suruh keluar rumah lagi

atas desakan MIL untuk kami lakukan sesuatu akhirnya semua ini berubah




kini Amzar dah banyak berubah makin berani, lasak dan mulut pun boleh tahan membebel kalau usik tak kena cara  bertumbuk pun boleh tapi satu yang saya tak boleh elak darinya ' tolong mama kemas rumah sayang ' kejap saja settle dibuatnya.

pada saya tak kira anak lelaki atau perempuan perlu tahu buat kerja rumah, betul tak



Qhaifa Nur Amzar  Bin Khairul Anuar


p/s - n3 hari ni special buat Amzar sebab esok ???????????

18 comments:

SYANI said...

Betul tu kak.. kena train anak 2 buat keje rumah jugak tak kira laki @ pompuan.

Rose Azadir said...

Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

QueeN TerataI said...

ESOK BIRTHDAY AMZAR KER? hehehehe

Mama Vogue said...

Esok birthday Amzar ye..hihihi

Qhaifa Nur said...

- (SYANI)

kita sebagai ibu turut rasa bangga...

- (Rose Azadir)

salam...
tq follow sini...
akan kesana pula...

Qhaifa Nur said...

- (QueeN Teratal)

sebab tu buat n3 khas untuknya...

- (Mama Vogue)

tengok wallet baru ni, nampak gambar masa 5 tahun...

amirah said...

besok besday amzar ye kak?...skrg ni memang kena latih anak lelaki juga supaya boleh tolong mak nya

Kesuma Angsana said...

anak lelaki or perempuan sama je , kena latih kerja kemas2 ni !

AnneRaini said...

betul tu kak. tak kira lelaki ke pompuan kena tahu mengemas..

Wani said...

hihi tak lama dah boleh jadi chef kat dapur dah ganti mama dia

Kakzakie said...

At least boleh bantu adik Aeisy yg sendirian bila besar nanti.

atty's said...

bagusnya amzar, betui kty setuju..
kty skrg anak perempuan continue study ,yg tggl 2 anak lelaki.
mmg kty suh masak nasi..basuh kain sidai kain .. kdg ajar masak yg simple2.. bukan apa..nanti kawin senang..leh tolong wife..

eima said...

mmg comey kan ... seb baik besar tak lembut klu salah ibu die la sbb nk sgt anak pompuan ..hihi

With Julia said...

Sonok baca kisah anak kan sis :) comel Qhaifa :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Esok B'day Amzar ke..? Happy B'day in Advance.. ^^

::NureeN:: said...

sbb esk besday dia yerr...
hepi besday in advance :)
betol2.. x kira anak laki ke pompuan, kena pandai serba serbi :)

aanie said...

dah besar pun tetap comei....bagus btl pandai kemas rumah...:)

ct rahani said...

mesti esok besday amzarkan kak.. beso sok hensem amzar nih.. msti saham tinggi nih.. hehe..

betul la kak anak lelaki pun kena belajar jugak kemas umah.. sok2 bila dia dh kawen leh tlg isterinya jugak.. :)