TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, June 4, 2013

MENU ANIVERSARY KAMI


Salam Semua...


Terima kasih buat rakan-rakan yang wish hepi aniversary semalam
Aniversarynya sabtu lepas 01/06/2013 yang ke 12 tahun. 

Saya dan hubby pakat nak masak menu yang best makan tengahari kami
 akhirnya pergi pasaraya SEGI cari bahan

2 hari berturut-turut dengan hati yang gembira saya dan hubby masak bersama-sama

Inilah menu makan tengahari kami hari tuh, jemput, jemput....



01/06/2013



kupang masak tiram..



kobis rebus cicah sambal katuk...
fev anak-anak sambal katuk ni...



gulai ikan senangin....



pencuci mulut bubur pulut hitam, saya guna pulut hitam dari sabah pemberian MIL sedap juga...




02/06/2013




salai burung puyuh....



gulai burung puyuh salai dengan kentang...



yang ini special dari hubby hasil air tangannya...
ayam bakar majerin 12 tahun....



yang ini dah siap bubuh sos atasnya
makan pula panas-panas memang sedap, minta hubby masak lagi nanti



alhamdulillah, aiman dan azeem dah beransur sembuh dari khatan 
dapatlah makan apa yang papa dan mama masak....

34 comments:

Norzila Zakaria said...

macam ada..alhamdulillah kenyang zila singgah sini kak..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah.. dah 12 thn.. moga berbahagia hingga ke syurga... amin..
istimewa betul juadah sambutan anniversary...

lia said...

ayam bakar majerin 12thn tu yg x tahan sy tengok.... he3...

kak, bole request resepi sambal katuk tu x? sy teringin nak cuba...

Rai Ourkizuna said...

share la resepi ayam bakar tu.. nampak sedap tu kak..

Mama Vogue said...

Wahh..!! Sedapnya kupang!
Selamat ulangtahun kak. Lambat wish..hehehe

Khai♥Rin : anies said...

best nyer puyuh...rs mcm da berzaman x mkn puyuh... ;-)

tun_telani said...

happy anniversary kak :) semoga kasih sayang berpanjangan..

lieyalatif said...

Aduh kak...dugaan betul lieya puase ni kak oiii...menu sedap2 hah....telan ailiyo lieya tgk satu2 menu nih semua.....kupang tu peberet lieya kak...hirup kuah rebus die pun sedapppp....ayam tu plak mmg perfect dimate lieya kak...kaler die menggiurkan betul lah....

AnneRaini said...

happy anniversary kak.. sory lmbt wish.. menu2 tu nmpk sedap. ayam tu pun kemain lagi berseri2..hehe

Qhaifa Nur said...

- (Norzila Zakaria)

alhamdulillah...macam-macam ada

- (MaDiHaA a.k.a Ratna)

terima kasih...
memang dah niat nak masak special hari tu..tu yang tercapai jua..

Qhaifa Nur said...

- (lia)

kalau lia nak tahu dari hari sabtu hingga semalam masih buat sambal katuk tu...dah ketagih pula

senang buatnya : tumbuk cilipadi dalam segengam, ikan bilis lepas tu perah air limau, gaul semua...


- (Rai Ourkizuna)

petang sabtu lepas tengok citer sarjan saji kat tv3...masa tuh chef tengah panggang ayam..esoknya hubby plan nak buat...

ayam kena gaul dengan marjerin dalam kuantiti banyak...itu asasnya yang lain suka hati nak bubuh apa...sebab tu namanya ayam bakar marjerin (rasanya kot)...

Qhaifa Nur said...

- (Mama Vogue)

puas hati dapat makan kupang hari...
kebetulan pergi SEGI ada pulak terus beli...
terima kasih..


- (KhaiRin : anies)

dah salai..bila masak lain rasanya...sedapkan he..he..

Qhaifa Nur said...

- (tun_telani)

terima kasih, amin...amin

- (lieyalatif)

sori lieya akak pun posa hari ni last tau...lega rasanya

tak sangka dapat masak menu yang kiranya ok juga...semua fev yup..

Qhaifa Nur said...

- (AnneRaini)

terima kasih...
akak pun rasa ayamnya sangat special..kejap saja dah habis..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

happy aniversery kak...
bestnya lauk yang dimasak...

Aku Ibu Muda said...

telan air liur tgok ayam tuu...huwaaa...nak buat jugak!

*Happy anniversary by the way...hihii

JaSSNaNi said...

hepi anivesary,,, :) sukanya makan besar.. macam2 masak..

SYANI said...

Sedapnya bubur pulut hitam tu.... lama dah tak makan

AYuNG said...

sedapnya tengok gmba makanan nih sumaaaa...

terus lapooo...

amirah said...

wow...specialnyaaa...best best..happy anniversary kak..

Kakzakie said...

Oh.. ye lupa kakak dua hero Nur berkhatan. Nasib baiklah mereka dah sembuh dpat menikmati sama semua hidangan yg special tu..

Rinna said...

Wahh meriahnyaa..makan2.. annivesary.. Ayam tuh maveles laa.. :)

LYAfrina said...

selamat ulantahun pkahwinan y ke12 buat akak & husband.. moga kekal hingga ke jannah..amin..
wah.. seronok gak memasak bersama-sama kan. pastu mkn bsama anak2.. lg bmakna meraikan hari istimewa camni

QueeN TerataI said...

sedapnya... telan air liur jap.. hehehe

Kathy Tuah said...

happy anniversary kak..semoga kekal sampai ke syurga :)

p/s - makanan suma mengancam!

ainnoraini said...

wahhh..banyaknye lauk..tak tahu nak mkn yg mana dulu..semua nnpk sedap..
chewahhh mcm la ada kat situ makan sesama..huhuhu

intanfirdaus247 said...

salam kak.happy anniversary

Bbwana adienia said...

salam kak..

semua menu pun best2..paling suka dengan menu kupang dan ayam bakar tu..sedap.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ok ok...telan liur je tgk...nak pejam mata xbleh.....

hehe..tergugat iman saya..... puasa...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Barakallah lakuma Nur....
Lazatnya hidangan semua itu :D

norhidana miswan said...

sweetnyer kak msk sama2 kt dapur, menu pun sume sedap2 terutama ayam tonggek tuh

Queen said...

kecur liur tgk aih.. menyelerakan betul

ct rahani said...

sedapnya kak.. tengok gambar makanan ptg2 camnih buat perut berdondang sayang jer.. hehe..

Kesuma Angsana said...

wah meriahnyer menu2 tu sedap !