TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, May 30, 2013

KAFE D' MANGGIS


Salam Semua...


Semalam dah start kerja tapi malasnya nak n3 sebab dah cuti panjang dari hari jumaat hari tuh

Plan nak ke Cameron Highlands tak kesampaian dengan air cond kereta problem, Afnan pula tak sihat akhirnya lepak kat rumah saja. Kalau dulu asal cuti saja kunjungan ke rumah MIL pasti pergi tapi kali ni malas pula.

Malam hari wesak tuh, Afnan beransur sihat dari demam dapat pula ajakan dari adik saya Nurul nak belanja kami semua makan steamboat. Pilihan nak ke D'Islands Subang tapi dah penuh, call pula D'Manggis Kuang penuh juga kalau nak jam 9.30 malam baru kosong, bolehlah...

Santai kami di Kafe D' Manggis, Kuang malam tuh







kenapa nama D' Manggis sebab ada 3 batang pokok manggis kat situ...











banyak pilihan kat sini, nak makan apa ambil saja...
pencuci mulutnya rojak buah dan ais kerim...





operasi grill bermula, berasap sana sini...
tempat duduk kami terbuka tanpa bumbung...



hubby ratah ketam malam tuh...





dah kenyang, terima kasih mak su (yang pegang baby tuh..)



Kafe D' Manggis
254 Batu 17, Kg. Cempedak
Lorong Manggis Kuang
48050 Rawang Selangor

Tel : 03 6038 6844

11 comments:

norhidana miswan said...

mekasih share alamat kak, lenkali blh try pegi... mcm best je... sorang berapa rm kak?

Kakzakie said...

Mesti ada sebab kenapa dia pilih nama manggis tu kan Nur..

syariza09 said...

sronoknya mkn bergrill & bersteamboat..banyaknya pilihan kt situ yerr, may be dh cuti2 ni, tpt mkn pon ramai org

Qhaifa Nur said...

- (norhidana miswan)

pilihan makanan banyak dana..
dewasa- 25 hinggit
kanak-kanak 4 thn ke atas - 12 hinggit..

- (Kakzakie)

dalam restoran ada pokok manggis...
tengoklah lorong pun nama manggis..
banyak buah manggis rasanya..

Qhaifa Nur said...

- (syariza09)

datang tempat macam ni perut perlu dikosongkan, kalau tidak rugi he..he..
sedap juga, bole datang lagi nih..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dekat dah rumah mak akak di Kuang tu Nur... selalu balik kuang lalu jer tak pernah pulak singgah makan... orang jauh yg dtg makan yer...

Macam best jer sesekali nak singgah pulak lah :D

Qhaifa Nur said...

- (CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)

orang kuang akak yup...
selalu macam tu...orang jauh datang makan...
nampak best juga...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

sedap tahu jauh sangat ..

Khai♥Rin : anies said...

jauh nk g tu tp x pe...at least kalu tekak terasa nk mkn benda lain bleh terjah ke sini nnt ;-)

yan's cottage said...

yan pernah 2 kali sampai dan makan kat sini...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhh siap bg lokasi lagi.. thanks... hehehe