TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, May 21, 2013

AKHIRNYA BELI JUA


Salam Semua...


mula-mula kami diberi test 5 hari
tak sampai 5 hari akhirnya hubby beli jua
setelah tengok hasil tapisan air selama 3 hari
sungguh kotor (keruh warna coklat gelap)



blondal pilihan kami



setiap 5 hari kena buang air kotor didalamnya
takut nak tengok kualiti air sekarang......


perbincangan dengan pihak blondal dapat pula diskaun
kami tambah 1 lagi iaitu penulen air Lux Alva 
dengan teknologi lampu ultra unggu pula







sebelum ini tak pernah simpan air sejuk dalam freezer 
tapi sekarang wajib simpan 
semua sebab Lux Alva ini laaa

25 comments:

ct rahani said...

kat area rumah sy pun nampak ader jiran guna filter nih.. InsyaAllah klu ader rezeki elbih nak cuba try jugak..

norhidana miswan said...

msti rasa best je time minum air kan kak... sbb tau air kite tu dh la bersih di tapis berkali2

aanie said...

berapa harganya kak? sy mmg tgh cari penapis air skrg....nak tukar yg lama...

Qhaifa Nur said...

- (ct rahani)

kualiti air sekarang tak macam dulu..dah pakai baru tahu ct..

- (norhidana miswan)

mula-mula pakai rasa lain tapi sekarang tak lagi...ok nampak airnya
semua untuk kesihatan kita juga..

amirah said...

kebetulan la kak...mak mertua saya pun semalam pasang penapis air mcm ni...

Qhaifa Nur said...

- (aanie)

aanie kalau yang besar kat luar tuh sebulan 132...
penapis air tuh 110...

Qhaifa Nur said...

- (amirah)

kebetulan pula..
sekarang akak jarang masak air suam, tadah saja...

Nurulhuda Abdul Latip said...

wah air sejuk tu nampak macam mengujakan...sedapnyaaa

JunAina said...

Kat rumah Aina guna penpis air biasa ja, dok cadang2 jugak nak carik penapis yg berkualiti sikit.

Kakzakie said...

Kakak lama dah guna tapi bukan brand ini.. Kena rajin tukar filter dia juga Nur..

Acik Erna said...

assalam nur..berapa lama tempuh bayar tu nur..acik yang besar tu tak de..selama ni cuma guna penapis yang letak di singki tu je

Tentang Kita said...

nie filter air? mahal x?

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

macam nak jugak pakai penapis air ni kat umah baru ni...berapa harganyer kak...

lieyalatif said...

betul kak...kualiti air skrang ni mmg kotor...karat2 hah...bahaye tuk kesihatan kite....lieya kat umah pakai coway..mmg sgt2 bagus gak..yg akak gune ni pun bagus jugak...yg penting ade penapis kan kak...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Baguslah ada penapis air ni..kualiti air terjamin..

Qhaifa Nur said...

- (Nurulhuda Abdul Latip)

sekarang wajib letak kalau habis...
sedap rupanya minum air sejuk ni...

- (JunAina)

tak terfikir nak ambil penapis air ni...bila hubby cakap air kotor..ambil juga

Qhaifa Nur said...

- (Kakzakie)

bila fikir anak-anak juga saya kata oklah...kita ambil

- (Acik Erna)

perjanjian tak ingat, hubby yang uruskan rasanya 2 atau 3 tahun...
tapi tong ni boleh tahan sehingga 10 tahun...kat rumah ada juga penapis kat sinki tuh..

Qhaifa Nur said...

- (Tentang Kita)

downpayment utk 2 bekas tu dalam 700...tiap bulan byr dalam tak sampai 250 saja....
bagus yang ini tapisan airnya hingga toilet selain sinki...

- (haslizzz.com)

kalau beli dalam 2 ribu lebih saja...

Qhaifa Nur said...

- (lieyalatif)

coway..rumah MIL pun guna ada panas dan sejuk...
yg itu untuk minum saja kan lieya..
mana-mana pun bagus lieya...
janji jangan beli cap ayam sudah he...he..

- (LiLy @ MaMaQiStInA)

setuju..kualiti air terjamin...

Tihara said...

bagus jugak eh, bersih air minuman kita

wahida said...

bagus mmg bagus...tapi saya jugak tak pasang lagi....huhu...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu tu la... air sekarang ni xbape nak bersih...mesti kena guna penapis air...

Ema Johari said...

mmg elok pasangkan filter air kat rumah....air yg disalurkan mmg tak bersih

Zairul Akma Redzali said...

Saya ejen Blondal kelantan. Berminat? Saya bagi percubaan 2 minggu percuma. Hanya di Kelantan. Call@sms 0105055403

Olies Beauty & Health said...

Saya Blondal Sales Representative area k.l, selangor dan nilai. Hubungi saya untuk percubaan 5 hari percuma 012-2267509 ( raznan) / 012-6770032 ( lia)