TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, February 18, 2013

CUTI CNY BERSAMA FAMILY HUBBY



Salam Semua.....

CNY baru - baru ini hubby buat planning dengan familynya BBQ di PD. Keluar rumah MIL di Puchong jam 8.30 pagi kami ikut Sepang memang dekat tak sampai 1 jam dah sampai tapi tersangkut kat bulatan menghala ke Teluk Kemang ramai betul orang nak berpiknik kat PD hari tuh

Terpaksa cari tempat lain untuk BBQ, mula-mula singgah kat Blue Lagoon air lautnya surut rasa macam susah anak - anak nak mandi, MIL cadang kami pergi tempat lain padahal tikar dah bentang

Akhirnya pantai pilihan kami dekat rumah rehat Felda dan jalan masuk menuju pantai ada tanda kereta kebal lalu disebelah Kem Askar, tak tahulah nama pantainya dah penat pusing cari port yang bagus akhirnya sini destinasi kami semua rupanya sini dah masuk sempadan Melaka

Pengunjung tak ramai sebab tiada kemudahan seperti toilet dan surau disebabkan FIL bekas kakitangan Felda tiada masalah bagi kami menggunakan kemudahan disitu.







(belakang tuh rumah rehat Felda..)



(adik ipar hubby (baju kelabu) bersedia untuk BBQ....)







(BBQ kami ikan kembung, daging, udang ayam dan jagung......)



(salad jadi pilihan kami dulu....)





(seronoknya anak - anak mandi walau tengah panas terik....)

19 comments:

AnneRaini said...

seronoknya dpt berkumpul mcm ni...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah lama akak tak ke Pantai PD... seronok makan ramai-ramai kan Nur :D

LiLy @ MaMaQiStInA said...

bestnye kumpul ramai² macam ni sambil berBBQ..meriah jer..

Kakzakie said...

Sebab panas itulah yg best mandi Nur. Anak-anak jumpa air seronok. Org dewasa lain makan lagi seronok dari mandi:)

Kesuma Angsana said...

anak2 seronoklah ye

AYuNG said...

kak, tip kali public holiday..kat roundabout PD memang seallu sngt jems! =)

jadi...elakkan p time public utk menghindarkan diri dr jems..ehhe

Cho Zila said...

meriah.. meriah.. janjig semua der memang akak suka kalau berkelah2 gini.. makan2 sembang2...

N i e Z a said...

bestnye dpt kumpul2 cam ni..meriahh..

norhidana miswan said...

seronoknyer berbbq kt tp pantai, mcm redup je tempat akak tuh... best tul, bdk2 kalu dh jmpa air mana nk kisah pns ke tak

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

memang best berBBQ ni kan.. lama jugak rasanya xberBBQ sejak2 byk sgt prkara yg melanda... sebabnya kalau buat BBQ biasa belah family akak je... skrg ni mmg xsempat nak berhappy sgt.. byk perkara lain yg perlu diutamakan..

QueeN TerataI said...

wah.. syoknya berpicnic...

lieyalatif said...

seronok kak!!! siap berkhemah bagai hah....

lieya mmg suke bbq kak..lagi2 kalo ade kambing tu heheehehe..salad pun menarik tu...sesuai tuk lieya yg mmg tgh diet ni pun hihihihi....

Ummiarissa Mahdi said...

rajin buat bbq...seronokkan dapat berkumpul selalu macam ni..

Tina Othman said...

ala bestnya dpt bbq

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Bestnya berBBQ ngan kluarga...anak2 pon puas main air tu :)

fieda said...

seronoknyer..siap ber bbq lagi..

fieda said...

seronoknyer..siap ber bbq lagi..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh siap ada bbq nie.. best2.. mmg best kalau dapat berkumpul ramai2 nie :)

Ya ALya said...

Ya xpernah langsung wat BBQ ni...tekak teringin je nk mkn....