TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, January 11, 2013

TAMAN RIMBA TEMPLER......


Salam Semua.......


Lokasi : Taman Rimba Templer



(memang sesuai untuk bawa anak-anak mandi sebab airnya takat lutut saja...)



(jenuh suruh mandi tapi asyik kutip batu dalam air nak buat empangan kata mereka........)



(ada juga tempat yang mencabar sikit...)



(tugas hubby bentang tikar sambil tengok anak-anak mandi...)
(senang nak melompat terus dalam air kalau berlaku apa2, katanya  la....)



(lari dengan tiba-tiba ???????)



(sebab nenek nak belanja ais kerim............)



(pilih - pilih........)



(so makan dalam air, mandinya tak juga....)
(kita sibuk nak balik time tu baru nak mandi, last-last kata esok-esok datang lagi.......)




T.E.R.I.M.A  K.A.S.I.H kerna sudi singgah sini...............

40 comments:

lia said...

wahhh kak... tgk budak2 tu blari naik sbb nk mkn eskem tu, wat sy terkenang zaman kecik2 dulu.. heaven abes...

amirini said...

Seronoknya... Dulu AmiRini pun suka main kt sungai...

Cik Awin said...

sonoknya tgk gelagat anak2 akak tu, dh puas berenang, beli ais krim pulak...

anie said...

kat mana nie...1st time dengar..
igtkan lari sebab ape..rupanye nak makan eskrem

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhhh seronoknyer bebudak yerkk..

okay laa mandi kat situ..sesuai utk budak2...

Qhaifa Nur said...

- (lia)

ada pulak pak cik jual ais kerim lalu..berlari2 dari bawah ke atas...

- (amirini)

kalau kita ingat kisah dulu2 seronoknya...sekarang sungai pun dah tercemar, nasib baik kat sini terjaga....

Qhaifa Nur said...

- (Cik Awin)

tengok keadaan tempatnya taklah risau..dlm pada tuh berjaga2 juga...

- (anie)

anie, kalau terus boleh pergi rawang...dekat selayang juga ni...
sepanjang jalan rumah mewah..lama sungguh akak tak datang sini...

Qhaifa Nur said...

- (C.M.A @ CikMoonAdnan)

memang seronok, tak puas mandi juga tuh....

lieyalatif said...

kak!! bestnyeee....lieya lagi suke pi sungai2 gini dari gi pantai kak...pantai berpasir ....melekit2 badan ngan pasir.....

kelako tgk pic semua lari tu...rupa2nye nak kejar aiskrim heheheehe.....

amirah said...

bestnyaaa...air dia cetek..takde la risau sgt

Qhaifa Nur said...

- (lieyalatif)

akak pun sekepala dgn lieya...pantai berpasir/melekit2 badan...
sungai ni ok apa, kita pun bole mandi kalau nak wlau cetek....

itulah budak lupa semua bila nampak ais kerim......

- (amirah)

cetek sungguh...tak risau

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

hehehe... seronok tgk budak2 ni main air... tak pernah sampai lagi kat sini... cuma pernah lalu je..

Kakzakie said...

Apa yg best mereka lebih kurang usia Nur tu yg boleh sama dan punya idea sama. Satu kutip batu semua ikut sama. Adik je tak ada teman perempaun so kenalah ikut abang-abang..

Queen said...

kalau air dalam kita lagi tak seronok.. baik la air cetek..dah jadi mak2 ni dapat rendam ibu jari pun kire baik..

dari air dalam dan deras..susah hati nak melayan anak2.. bimbang sangat kan...


tapi tuela..kalau pi vacation.. kene pi dgn ibu2 juga la..kalau pi dgn bujang2 ni susah depa nak paham..

» NAJA « said...

akak macam mana nak g sini ye...kalau dari gombak pastu dah samapi area mana? dia kanan ke kiri ek?

QueeN TerataI said...

seronoknya bermandi manda... x sejuk ke? dah berendam dlm air lps tu mkn aiskrim...

Ema Blog said...

syoknya budak-budak mandi sambil makan aiskrim

AnneRaini said...

Dekat dgn rumah akak ker? Sy tak biasa kwsan atas2 ni.. Tak pernah dgrpun tmpt ni..hehe

Qhaifa Nur said...

- (MaDiHaA a.k.a Ratna)

lalu saja yup..esok2 singgahlah..

- (Kakzakie)

apa abg buat dia nak buat juga Kakzakie..memang kasihan tapi nak buat macamana...

N i e Z a said...

wah..bestnyer..dah lma tak mandi2 cam ni..last mandi pon zmn masa kanak2 dlu..

sonok btul tgk diorg yer..mkn eskrem lg..hehhee

Qhaifa Nur said...

- (Queen)

taklah risau sangat Queen..

- (NAJA)

akak dr selayang terus saja...taman rimba templer ni belah kanan kena buat U-Turn tau...dan sebelum hutan lipur kancing juga...

Qhaifa Nur said...

- (QueeN Teratal)

sejuk juga...
airnya pun bersih...

- (Ema Blog)

siap nak pilih, mana satu nak beli..memang kelakar

Qhaifa Nur said...

- (AnneRaini)

dekat tak juga...dulu2 rajin datang sini sebab dekat dgn hutan lipur kancing (air terjun)...
idea mak akaklah nak datang sini...

- (NieZa)

tak payah berenang, kalau kita duduk saja dalam air dah cukup...

Rai Ourkizuna said...

seronoknya mandi manda sambil makan aiskrim..hehe..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

dah lama akak tak pergi templer park ni Nur... bestkan bawa anak2 mandi sungai :D

LiYa HaNiF :: said...

seronoknya tengok budak2 tue..

L said...

lamanya xp mandi.. hehe.. adoi. rindu2.

yan's cottage said...

budak2 pantang jumpa sungai...mesti nak mandi punya....seronok hujung minggu bawa anak2 mandi manda macam nie....

norhidana miswan said...

kt area mana tuh kak? tak tahan tul menengok cik abg akak posing baring gitu hehehe...

NM03 said...

rindu sungai

dah lama tak ke ulu yam

dah lama tak berjimba di hulu tamu

dah lama tak meredah gabai

dah lama tak berkemah di janda baik

oh... sejukknya air sungai

Ya ALya said...

sejuk tak airnyer...suka tgk budak2 ni happy.....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah syoknye tgk budak² tu mandi..

::NureeN:: said...

bestnya.. tetiba teringat zmn budak2 dlu...

Me said...

bess nya..lama dah tak pergi!

tun_telani said...

seronoknyerr.. kalu tun, dgn tun sekali dh dlm air tu.. hihi

BERT said...

syoknye mandi mandeee... sjuk nmpk air tu.. dh brendm mesti lpr hihi

Mimie said...

seronoknye mandi

azieazah said...

Kali akhir pegi sini, masa Darjah Enam. Anak-anak langsung tak pernah. Heheheh

cantik rupanya ya?

Fieda Rafli said...

seronoknyer..mcm zaman kita kecik2 dulu.

Fieda Rafli said...

seronoknyer..mcm zaman kita kecik2 dulu.