TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, November 9, 2012

GO BACK TO MY HUBBY HOMETOWN ????????????


Salam Semua........


Pelbagai perkara sedang difikirkan saat ini nak pergi atau tidak. Hari ini hari terakhir anak-anak bersekolah lepas tu cuti panjang saya dan hubby pun ambil cuti panjang seminggu tuh semua demi anak-anak.

Pagi ni Azeem diminta hadir ke sekolah agama sebab dapat anugerah lagi tahniah sekali lagi. Aiman tetap nak pergi sekolah kebangsaan sebab nak salam dengan semua cikgu dan rakan-rakannya, bukannya apa saya minta Aiman temankan Azeem kasihan sorang-sorang ambil hadiah....

Esok sebenarnya nak go back to my hubby hometown di Air Itam Johor sebab dapat undangan majlis kahwin anak Mak Yot ( FIL punya adik perempuan) ini kenduri pertama anak Mak Yot di Skudai, dengarnya nak buat majlis dengan meriahnya...kita tengoklah macamana

Plan yang dirancang banyak tempat juga nak kami lawati dan singgah, nak balik rumah arwah atuk hubby kampung FIL di Air Itam, nak pusing-pusing Johor...masa nak balik KL nanti nak singgah Melaka kejap...tapi sekarang saya dan hubby keliru dan berbelah bagi....semuanya kerna Afnan boboy mama yang ensem ni...

Kisahnya begini pagi tadi masa saya nak mandikan Afnan untuk hantar ke taska nampak ada bintik-bintik merah dibahagian depan dan belakang malah ada 2 bintik yang berair, sebenarnya takut nak fikir adalah ini chicken pop bila saya perhatikan betul-betul kemungkinan tu ada, check dengan taska tiada budak kena chicken pop....ya allah masa ni pula Afnan kena, ini dugaan buat kami sekeluarga..kami redha

Saya tak hantar Afnan ke taska takut berjangkit pula dengan budak-budak yang lain, hanya hantar Aeish sorang kasihan Aeish selama ini tak pernah berenggang dengan Aciknya...

Plan nak balik Johor esok lepas Azeem ambil anugerah pelajar cemerlang di sekolah kebangsaan dan sekarang banyaklah yang difikirkan, ya allah ya tuhanku moga ada jalan penyelesaian buat kami, amin..amin















32 comments:

Nieyl said...

semoga cepat sembuh..:)

lia said...

Kena kuarantin la kak klu c.pox abb cian kat dia travel dlm keadaan gitu kan...

Cho Zila said...

ala keciannyer.. tuler berbelah bagikan... doakan smg selamat semuanyer...

ieja amieja said...

alolo siannya afnan..takut journey yg panjang merimaskan dan jg berjangkit pada yg lain..maybe len kali kot bertandang kesana sambil bercuti2..desember panjang lg

Nens Collection said...

EMM..YG PENTING BIAR KESIHATAN AFNAN TU OKEY SKIT..BR SYOKK TRAVEL..

AnneRaini said...

laa camne tu..kalau betul takleh berjalan pulak..kesian yg lain2 dah beria nak berjalan..hopefully takde pape lah ye.

munna said...

harap2 afnan recover cepat.... munna takde plan pun nak kemana lagi cuti2 ni

Aishah Jahirah said...

kena campak ea...cian dia..semoga dipermudahkan urusan...banyak tu nak kena konsider...

Fai CeritaCinta said...

yg penting semoga afnan cpt sembuh...

N i e Z a said...

insyaAllah...mg sume dipermudahkan..mg cepat sembuh yer afnan..

Kakzakie said...

Nampak gaya kalau ken CP memang tergendalalah Nur. Cuba bawa ke klinik dulu lihat perkembangannya.

intanfirdaus247 said...

Semoga Afnan cepat sembuh ya..Insyaallah segalanya akan berjalan lancar Nur...

Tina Othman said...

payah jugak ye sebab mcm2 plan tapi tetiba ada pulak halangan

moga cepat sembuh

LuN@_aiDi said...

kecian pulak kat afnan cecuti skool neh
kena lak c/pox!
moga cepat sembuh yea.. boleh balik kg ^___^

mama maman aka yana said...

minta dijauhkan ditimpa musibah kann.. insyaallah

Kak Nik Ja said...

serba salah di buatnya kan...moga CP afnan tak melaratlah....tak best travel dlm keaadaan sakit nih..

QueeN TerataI said...

kalau betul chicken pox nampaknya kenalah batalkan semua plan.. kita hny merancang dan Allah jua yg tentukan segala2nya...

BERT said...

moga afnn cpt sht.. klu x st takpat la ke jhor.. moga urusn akk dimudahkan ye

eima said...

semoga cepat sembuh

Kasih Salina said...

itu la kan, kita hanya mampu merancang..Tuhan menentukan segala-gala..moga cepat sembuh untu memudahkan segala urusan percutian..

mama_saly said...

semoga cepat2 sembuh ya..

cantiknya header pic 5 org anak2 atas tu...comel2 la..:)

salam kenal n follow sini

Tihara said...

as salam

moga dimudahkan segala urusan ya nur :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Moga Afnan cepat sembuh & dipermudahkan segalanye...

LYAfrina said...

1st, tahniah buat azeem dpt anugerah kcemerlangan.. alhamdulillah...

cba bwk k klinik dulu... apa2 pon lya doakan y terbaik & dpt kepuusan y tbaik

-Sara- said...

get well soon :)

ct rahani said...

semoga ader jalannya kak.. InsyaAllah.. dan utk afnan semoga cepats embuh ey syg.. :)

Ema Blog said...

semoga cepat sembuh..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

semoga cepat sembuh yer...salam kenal dari YM..:)

lieyalatif said...

alahai kak..siannye...semua planning dah kelam kabut kak yeak...tapi nak buat camne kan kak..sape la kite nak tolak bende2 ni terjadi...hope semua berjalan lancar kak yeak...afnan pun moga2 cepat sembuh....akak bagi air kelapa la kak...pastu pantang makan sikit...insyallah cepat sembuh...

qemaishak said...

moga afnan cepat baik..anak xsihat nak g memana pun hati xsenang kan..

dwaty said...

Hope si encem cepat sembuh...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

tahniah utk Azeem :)