TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, October 30, 2012

AIDIL ADHA KAMI PULA.......


Salam Semua.......

Hari ini baru ada mood nak citer aidil adha kami pula. Sambutan raya kami sederhana saja sempat masak rendang ayam hijau, ada kek lobak, tauhu goreng, serunding ayam,  kuah lodeh serta nasi impit.

Raya haji sambut kat rumah mak sebab esoknya kami ada buat korban. Hubby pula kerja hanya anak-anak dan adik-adik penyeri suasana raya.




(hanya gambar ni yang sempat diambil, susah betul nak bergambar...........)





(antara menu raya kami..........)



(duduk lepak depan tv sesaja, selagi lembu korban tak sampai macam tu lah........)



(bersama ahmad afif, anak adik lelaki saya (baju oren)..........)



Yang paling best tahun ini hubby buatkan kami sambal kicap (orang johorlah katakan...) makan dengan tauhu goreng, sedapnya...........









p/s - rasa sangat terharu dan ribuan terima kasih buat semua rakan-rakan blog yang wish birthday nur semalam.........

35 comments:

Huda said...

amboi berbaju melayu semua sopan..:) sambal kicap memang terbaik!

Rai Ourkizuna said...

oo..semalam birthday akak ke.. sori terlambat.. happy belated birthday kak..

nampak sedaplah lodeh tu..

N i e Z a said...

sambal kicap johor..sedap jg mkn ngan tempe atau pisang goreng kan?adik ipar saya org johor..slu jg la dia wat sambal kicap mkn ngan pisang goreng..hehehhe..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sedap²nye menu..terutamanye lodeh tu..yummeh..^^

Kakzakie said...

Betul Nur... org Johor kalau makan tauhu goreng mesti nak ada sambal kicap. Sama juga makan sup mesti nak curah sikit sambal kicap baru kick..

Liza said...

happy belated brthday nur...bestnya kalau dpt mkn tauhu cicah sambal kicap tu...

Sharifah Nadzarah said...

ORG JOHOR MESTI NAK PEDAS SEMUANYA..HEHEHE...
SEDAP2 LAUK TU...

Qhaifa Nur said...

- (Huda)

betul Huda, sambal kicap johor mmg terbaekkk bukan nak puji mmg itu realitinya....

- (Rai Ourkizuna)

terima kasih Rai....
sedap juga Rai masak pun pagi raya...

Qhaifa Nur said...

- (NieZa)

sgt betul NieZa mkn dgn tempe, pisang goreng lagi meveles...

- (LiLy @ MamaQiStInA)

menu simple saja...

Qhaifa Nur said...

- (Kakzakie)

betul Kakzakie, makan sup tanpa sambal kicap tak kick...mungkin dah rezeki hubby beliau sorang dlm adik-adiknya yg pandai buat sambal kicap...
klau balik umah MIL sebalang kena buat utk stok sana, klau habis kena tunggu hubby balik....

- (Liza)

terima kasih...
tgk sambal kicap ni dah mula terliur he..he..

Qhaifa Nur said...

- (Sharifah Nadzarah)

setuju....
anak2 suka rendang ayam hijau....

♥ ROS ♥ said...

Sonoknyer tgk2 anak2 beraya... :) sedap nmpak kicap tuh..fuhhh :0

:: Mrs.Eady :: said...

meriah!

baby lydia said...

akk kek lobak tue cm sedap je..

Zana Adieyza said...

meriahnya menu hidangan.. mesti semuanya sedappppp...

Deq's Qienz said...

slam aidiladha buat akak skluarga :)

munna said...

sedapnya sambal kicap..... cicah dgn pisang goreng pun sedapp

Kesuma Angsana said...

meriahnyer menu!

Qhaifa Nur said...

- (ROS)

lepas kawen, FIL org johor mesti ada sambal kicap kat umah....

- (Mrs. Eady)

meriah juga....

Qhaifa Nur said...

- (baby lydia)

kek lobak, sedap juga..adik yg buat..

- (Zana Adieyza)

menua biasa2 saja zana...

Qhaifa Nur said...

- (Deq's Qienz)

salam aidiladha juga buat Deq's Qienz.....

- (munna)

mesti cicah munna...tak sedap tak buat gitu....

Qhaifa Nur said...

- (Kesuma Angsana)

terima kasih KA.....

wahida said...

hepi belated beday kak...

semoga panjang umur, murah rezeki dan sentiasa diberikan kesihatan yg baik hendaknya...amin...

AnneRaini said...

memang sedap makan tahu dgn sambal kicap..terus ngences sy..hahaha

aanie said...

sy x mkn tauhu....lontong pun x mkn...hehe..

tp rendang tu sy suka...:)

NM02 said...

hadoi... raya kedua kena ceri beri

nyampah!

syariza09 said...

banyaknya hubby buat sambal kicap, sebalang tu..mesti ramai yg nk mkn ni

Qhaifa Nur said...

- (wahida)

terima kasih wahida....
amin, amin, amin....

- (AnneRaini)

setuju bangat...

Qhaifa Nur said...

- (aanie)

mmg akak tahu aanie x mkn tauhu, lontong pun x mkn...rugi tau he..he..

- (NM02)

ceri beri mmg tak syok....

Qhaifa Nur said...

- (syariza09)

plan 1 sbb daging byk sure buat sup punya..lagi 1 nak buat stok juga...sbb anak2 dah suka makan....

Fai CeritaCinta said...

happy belated birthday kak Nur... feveret fai tahu goreng dgn sambal kicap tu. hehe (>___<)

QueeN TerataI said...

tahu goreng dgn sambal kicap tu mmg menawan Qalbu... hehehehe

Tihara said...

as salam

sedap2nya menu raya dia..mesti meriah ni :)

anie said...

kira ok la tue sis dapat jugak amik pic adik beradik sumer nie....anie yg dua anak nie nak suh amik bedua pun susah yang amat....

fieda said...

sedap tu cicah dgn sambal kicap..