Salam semua......
Memang tak akan habis kalau citer bab masak ni, nak buat macamana memang dah kerja kita.
Ini antara menu tak kira bulan puasa atau tidak mesti saya buat. Macam saya hero-heronya ramai apa lagi kuat makanlah.......
Sebenarnya kita masak ni pun bukan untuk siapa untuk anak-anak kita juga dan saya sentiasa bersyukur dengan rezeki yang diberi........
1) Roti Sardin Goreng Rangup
2) Agar-Agar Milo
(bayangkan buat bekas gini dalam setengah jam dah licin, itu yg nak buat lagi seronoknya rasa habis....)
Baru ni minum sirap selasih, aduh sedapnya rasa, disebabkan rendam banyak 2 hari berturut-turut minum........
34 comments:
wahh.. sedapnya sandwich sardin garing tuuu! rasa nak buat mlm ni jugak. agar2 milo tu pun.. sedap mkn sejuk2.. :)
Salam Nur..Alahamdulilah,rezeki anak2 kan.
cube baca cara nk bt sandwish sadin tu kak, akak gune apa tuh bread crumb ke? dana selalu bt sadin gulung pastu celup tepung je...
sedap betul sirap selasih kan, dulu dana panggil selasih tu tlr katak hehehe
ni yg terasa nak buat roti sardin nih..mmg lazzat!
roti sardin goreng tu nampak sedappppppp.. adoi, nampaknya balik ni kena buat roti sardin la.. hihihi
salam qhaifa..acik teringin tengok sirap selasih tu..masa kecik2 dulu setiap hari
ibuhebat -
alhamdulillah rezeki buka posa hari tu...kalau citer bab agar2 milo memang kelakar rebut2 gitu..anak2..
azatiesayang -
rezeki anak2...
Eh... nur kakak nak cari jugalah biji selasih. Kakak pun suka..
norhidana -
celup dlm telur dulu baru celup bread crumb (akak campur juga biskut lemak hup seng dipecah2 satukan dgn bread crumb)...
yg gulung jarang buat..rangupnya dana bila makan nanti cubalah...
selasih telur katak...mcm2 nama ada..
mamyharraz -
seketul dah kenyang....
Zana Adieyza -
ni guna roti massimo..tebal gak rotinya...
Acik Erna -
salam....
sirap selasih first time buat...lagi sejuk lagi best...
yg tak tahan bila nak basuh gelas melekat kat span basuh pinggan ngeriii...
Kakzakie -
biji selasih ada baki lagi nanti minum lagi, sedap pulak......
sedapnya roti sardin tue... :) kalau kita masak lps tu licin licau kena mkn mmg seronok nk masak kan.. anak sya kecik lg.. mkn pun x byk.. hehehe
kak,
share la tips macam mana nak goreng sandwich tu jadi rangup dan tak serap minyak..
ahh sedapnyeee
roti sardin grg rangupppppp?maveles!!
cm sedp jek sardin rangup tue kak.nyum2
eB tringin la agar2 milo tuh. leh bagi resepi? :)
QueeN Teratal -
betul seronok semua habis tak membazir.....
Rai -
ini cara akak....
rangup sebab akak celur roti dgn telur dan serbuk roti....
tak nak berminyak goreng biar minyak panas dan jgn lama....
AnneRaini -
tq...
Mrs. Eady -
setuju, memang mavelesss hik..hik...
betul la kak.. klu anak2 suka nk makan kiter pun rasa sonok nak masakkan.. sedap nampak roti sardin tuh..
baby lydia -
rangup memang rangup...
makan panas2 sedapnya rasa, cubalah...
eB -
akak pun tak puas makan, licin....
-serbuk agar2 campur air 1400ml (masak hingga agar2 larut)
- 1 cawan milo dan 1 cawan susu pekat
- gula pasir ikut rasa
- kacau hingga mengelegak...siap
- daun pandan utk wangikan agar2 (simpul)
cuba tau...
ct rahani -
semua utk anak2 juga...
Sejuk jer tekak klu dpt minum sirap selasih tuh..^^
ibu memang chef yg sejati..tiada tandingan!.. : P
seronok anak2 akak sbb akak suka memasak
agar2 milo tu n sirap selasih mmg saya suka...ari sabtu nie kak ipar ajak berbuka kat umah...leh la buat agar2 milo nie n bawa bersama
Yana Shaiful -
memang sejuk....
amirah -
akak selalu dengar air tangan ibu, air tangan ibu....sekarang baru rasa dan alami....
lia -
sebelum ni kurang minat juga tapi bila anak2 dah start membesar memang kena buat....
Tentang Kita -
minggu ada plan nak gi umah MIL rasanya nak buat agar2 tu balik...
amboi sedapnya roti sardin tu...dah la lately ni terbayang roti sardin, sekali akak tayang pulak...huwaaaaa!!
terliur kak... sib baik tak meleleh... hehehe...
roti sardin... yummy2
nampak kerangupan roti sardin tu
alamak sirah selasih...feveret i tu..hehehe
suka benda rangup2 mcm roti sardin tu...
sirap selasih...sirap campur biji selasih eh...
sedapnya sirap selasih...saya puasa ni berbuka dgn air buah je
Post a Comment