TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, July 12, 2012

CITER ROMBONGAN AMZAR


Seronok dengar amzar cerita kisah rombongan tadika ke pusat sains dan kilang vitagen. 5 orang pelajar yang tidak diiringi ibubapa tau penjaga termasuk amzar dalam rombongan tersebut. Jam 11.30 pagi bertolak.

Pusat sains tempat first yang mereka singgah, budget untuk tengok dinasour tiada so jalan-jalan di tingkat bawah sajalah. Selepas itu baru menuju ke kilang vitagen pula




Menurut cerita amzar lagi dari jauh dah nampak botol vitagen yang sangat besar, dapat vitagen free lagi nak hadiah lebih lagi kena jawab soalan yang diberi. Amzar dan 4 lagi rakan beliau dapat hadiah sebab jawab dengan betul yang lain mama menangis sebab tak ada hadiah dan inilah hadiah yang amzar dapat...........





(FM Bgn Sultan Abd Samad pemberian ibu rakan amzar - tq buat ibu haikal tambah 1 lagi koleksi mama)





(afnan dan aeish pun dapat juga)

21 comments:

Kesuma Angsana said...

wah best nyer !

Tina Othman said...

bestnya tadika ada rombongan bagai, anak saya takde pergi mana pun time tadika

Kakzakie said...

Amzar bijaklah Nur walau tak ada penjaga pengiring dia berani nak jawab. Kalau ikutkan yg ada mama/papa patut lebih tak takut kan.. suka kakak budak cerdik macam nie..

lia said...

bagus Amzar ni, berani jawab soklan...

AnneRaini said...

seronoknye dpt vitagen free...nak sebungkus boleh?heehehe

Sue-Rya Qistina said...

wah..bestnye!!
teringat mase zaman sek ren dulu.
isi borang n mitak mak abah duit utk beli vitagen ni. hehehe

Qhaifa Nur said...

Kesuma Angsana -

kalau gini lain lagi nak pergi lagi he..he..

Tina Othman -

sebenarnya ikut mood cikgu2 juga rajin dengan tidak aja nak bawa anak2 kita berjalan...

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

nak lasakkan amzar ni Kakzakie sebelum ni risau tengok dia asyik duk bawah ketiak mama aja, pergi sana sini tak mau...alhamdulillah sekarang tak lagi...tapi mulut bole tahan (becok)..

lia -

dah makin cerdik amzar ni, alhamdulillah....

Qhaifa Nur said...

AnneRaini -

ada sebungkus lagi dlm frezer hik..hik..

Sue-Rya Qistina -

betul Sue masa sekolah dulu bila lori vitagen datang mesti nak beli...dulu harga murah boleh beli banyak2..

syariza09 said...

hamboi, banyaknyer dpt hadiah. vitagen tu mesti pakat2 rebut

syariza09 said...

hamboi, banyaknyer dpt hadiah. vitagen tu mesti pakat2 rebut

Qhaifa Nur said...

syariza09 -

biasalah bila tengok vitagen semua histeria hik..hik..

norhidana said...

seronok kalu baca ntry akak... ada je anak2 akak yg balik bwk hadiah mcm2.. pastu anak2 akak jenis yg aktif n bijak2... suka betul lah... walaupun kecik tp kecik2 cili api hehehe...

seronok amzar pg kilang vitagen, kalu kite yg tua pun suke gk kn

Tihara said...

alhamdulillah bijak amzar..boleh kongsi rezki dgn adik beradik...nice trip kan :)

♥ ROS ♥ said...

Sonoknya amzar... Tringin gak nk menjelajah kilang vitagen :p

QueeN TerataI said...

dulu sya masa tadika x dpt pun g rombongan tau.. kalau sya x berani kot nk lpskan anak g sendiri...

terer amzar dpt bawa balik hadiah...

Qhaifa Nur said...

norhidana -

tq kerna sudi baca entry akak, terharu sungguh ayat dana....

itulah dia perihal anak-anak yang tak akan habis ceritanya....

Tihara -

rezeki dikongsi bersama-sama....

Qhaifa Nur said...

ROS -

samalah teringin juga, masa sekolah tak pernah jejak......

QueeN Teratal -

walaupun kita tak pergi ada guru yang akan pantau mereka, insya allah...

mamyharraz said...

teruja tgk..ni yg tak sabar nak masukkan ank kinder garden ;)

fieda said...

wah..bestnyer mcm2 ada..cantiknya blog dia dh cat baru..umah baru nk sambut pose ye...

miloais milo said...

skang ni - tadika / pra-sekolah memang ada buat robongan n lawatan ye????

sedap vitagen ni... iols pun suker minum!
hik hik hik