TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, May 10, 2012

MANGGA ...OH MANGGA.....



Fresh dari ladang nih (depan rumah saja )............

Mula-mula masak memang excited menjolok tapi sekarang dah tak lalu nak makan..............











20 comments:

KhaiRin : anies said...

kalu x nk mkn hntr la ke sini

norhidana said...

rasanyer manis ke msm2 kak? terliur nengok... kalu dh tak larat mkn antar kt jln semarak kl nih kak... sedapnyer

Fieza79 said...

alahai menggiur kan...masam2 manis gitu...teringin nya tgk..hehee

Sue-Rya Qistina said...

bestnye kak!! nak sikit...kecur lidah tgk..hehehehe :D

Kakzakie said...

Pokok mangga kakak Nur dah kena tebang sebab buah tak keluar daun aje yg banyak... kalau macam Nur ni puas sampai dah jemu ye... bestnya:)

inazamri said...

wahhh bestnye layan mangga petik2 kat umah je.antar sini sikit

AnneRaini said...

hah depan umah jek???nak sikit...

qemaishak said...

dah masak camni xsedap kalau nak makan colek..yang muda ranggup tu sedap hihiterliur la pulak adeh.

Qhaifa Nur said...

KhaiRin : anies -

cepat bagi address hik..hik..hik..

norhidana -

manis....
dah agak sure terliur, jln semarak dekat tuh...

Fieza79 -

bila dah banyak gini...pandang gitu saja...muak

Qhaifa Nur said...

Sue-Rya Qistina -

penangan mangga memang dasyat kan..kan..kecuh air lir dibuatnya...

Kakzakie -

selalu bila disebut nak tebang sure berbuah, ini tak kuar pulak memang kena tebang....

betul Kakzakie dah banyak gini jemu pun ada....

inazamri -

fresh gitu...anta bole aja hik..hik..

Qhaifa Nur said...

AnneRaini -

depan umah aja...

qemaishak -

betul..dah masak colek memang kureng tapi makan yang muda masam pulak...

sori sebab buat semua terliur ha..ha..ha..

munna said...

sedapnya kak...dulu masa anak dara makan buah ni yg muda...gigit mcm tu je....skrg ni sengal gigi bila makan yg muda

wan nurul hezrina said...

kasi leleh air liuq.masam ker manis tuh?

johari said...

yum yum..kalo yg masak tu sedap.mesti manis..sy singgah sini..

Fai Shaklee said...

telan air liur tgk mangga ni. dah lama betul tak makan... nakkk sikit kak? huhu

fieda said...

olo..sedapnya...

ieja amieja said...

salam nur..
akk tgk pun dah terliur..manis ke masam?? klu berlebih pos lah cni..masak gulai telur itik sedap bubuh mangga ni..

Hanie Dew said...

tgh kepanasan dan kehausan cenggini mmg best makan mangga,minum jus mangga, ratah jeruk mangga dan makan pulut mangga.hahahahaha.

Hanie Dew said...

eh si kecik tu reti ke nak kupas. comel je muke serious nak kupas tu.

Mimy Hamid said...

ranumnya mangga masak kak..sedap ni mencicah