TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, February 9, 2012

MAULIDUR RASUL - CINTA MASJID



2 hari  (sabtu dan ahad) pihak TV Alhijrah berkampung di Masjid Saidina Hamzah, Kg Batu Muda (masjid ni berdekatan dengan rumah saya) untuk program cinta masjid sempena Maulidur Rasul baru ni. 

Excited sesangat sebab ada jiran - jiran yang dikenali dapat masuk tv lagi. Banyak betul program yang diatur oleh mereka dari pagi hingga malam dan paling best ada Ustaz Don dan Chef Is kalau tak silap sayalah.








Hari first saya pergi tak sangka dapat jumpa irma hasmie di booth tv alhijrah tengah bergambar dengan pengunjung yang hadir, cantik betul dia sejak bertudung ni terasa rugi pulak tak tangkap gambar dengan dia huk..huk..huk..sempat juga saya singgah di booth yang lain (sinar islam dll)




Disebelah malamnya pula bacaan selawat untuk Nabi junjungan kita Nabi Muhammad, dapatlah kami semua dengar selawat dan nyanyian nasyid dari kumpulan In-team dan beberapa lagi kumpulan yang dijemput untuk memeriahkan program tersebut. 


p/s - moga kita semua mendapat keberkatan dariNYA....amin

12 comments:

dwaty said...

teringin nak dengar ceramah ustaz DON live...

sisdee said...

cantikkan irma .. suka gak kat ustaz don slalu dgr khutbah dia ;)

AnneRaini said...

sy rindu nak join berarak mcm zmn sekolah dulu..

Liza said...

salam nur...bestnya dpt jumpa irma...
dah lama xberarak macam dulu2...rinduuuu

Qhaifa Nur said...

dwaty -

pagi tadi sempat buka tv alhijrah, memang kelakar ustaz don nih...

sisdee -

2 3 x pandang tengok dia..memang cantik...

AnneRaini -

samalah..teringin jugak

Qhaifa Nur said...

Liza -

salam..
betul tu best jumpa live...
senyum memanjang..
samalah rinduuuu..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

kampung batu muda kat mana erk.. mcm biasa dengar jerk.. adakah kat selangor?

hmm dapat tgk sket je kat tvalhijrah.. tu pon dah nak abes rcngn..sebab bangun lewat..hehe

lia said...

suka ceramah Ustaz Don ni.... senang nak paham

Tihara said...

Irma memang cantik, moga dia terus kekal bertudung..seronoknya dapat pegi program macm ni :)

Qhaifa Nur said...

C.M.A@CikMoonAdnan -

kg batu muda....macam mana nak cakap, dekat sentul KL dan tak jauh dari batu caves..gitu kot..

nasib baik dpt tgk walau cikit..

lia -

kelakar cikit..

Tihara -

betul tu...
seronok jugak...

*SiRibenMerah said...

sejuk mata tgk pic irma neh.. :)

norhidana said...

lah masjid tu dkt umah akka yek.... dana pun suke ngn irma... makin canatik