TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, January 30, 2012

AIS KRIM DARI FELDA TERSANG, RAUB



Ni tak habis lagi citer pasai kenduri kawin mas baru ni, semasa saya sampai sana sini saudara mara, sepupu sepapat tengok asyik makan ais krim. Deejay pun sibuk suruh semua tetamu makan ais krim di satu sudut khemah, saya dan anak - anak tidak terkecuali biasalah budak - budak itu yang dituju dulu rupanya ais krim buatan sendiri  bakal mertua salah seorang adik pengantin dari Felda Tersang Raub.

Memang sedap tau tak cukup satu, entah berapa kali kami semua tambah....
















Ni lagi satu cenderahati buat tetamu dari family pengantin, kompon botol madu punya rupanya tidak




>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>



kicap tamin + kalender 2012

Comel botolnya, lama sungguh tak beli kicap ni sekarang ramai yang dok beli kipas udang termasuk saya kalau tak de kipas udang tak sah. Satu masa dulu kicap tamin memang popular ia berubah ikut peredaran masa...betul kan..kan..kan

33 comments:

anie said...

fuyoo...unik giler bagi kicap..nie 1st time tengok nie...nie anak tokey kilang kicap tamin ke...hahahah

norhidana said...

wahaaa..best tu kak aiskirm bt sndiri...simple tp rasanyer ttp sedap... lg2 mkn pns2 mmg tak hingat..

mmg unik sbb dpt kicap,comel je botolnyer...

amirah said...

selalu tengok orang bagi kicap tamin tu..comel kan

Kakzakie said...

Menikmati aiskrim berkali-kali hihi...

p/s: kakak selalu guna kicap cap kipas udang

Liza said...

fuhhhh, bestnya dapat makan eskrem free...unik la gift dr pengantin tu...

munna said...

bestnya dpt makan iaskrim banyak2... budak2 mesti suka ni..keratif juga bagi hadiah kicap kat tetamu kan...

::FAIZ FARISH:: said...

Assalamualaikum... hm 1st time dgr give wedding bg kicap.. unik

Anamarza said...

ais krim buatan sendiri ke? klau dah makan banyak tu mmgdap la yagtg ah se

ieja amieja said...

nampak gaya tak menang tgn ler org yg jaga aiskrim tu ye..budak2 mmg pulun aiskrim je la..kena lak cuaca mmg panas jerk..

hyazz said...

besss nye...mesti kenyang makan eskrem jer nih...hahaha

Qhaifa Nur said...

anie -

memang unik..mungkin ada bau-bau bacang kot mereka hik3..

norhidana -

memang sedap lebih2 lagi free, dok ulang je lah..

amirah -

tengok bajet gak tu tp unit sekali..

Qhaifa Nur said...

Kakzakie -

berkali-kali tuh...
kipas fev family nur gak tu..

Liza -

selalu gift dari pengantin pelbagai kenangan hidup dari mereka..

munna -

jangan kata budak mak orang pun suka gak...sesekali

Mama Ema said...

memang laku aiskrim bila cuaca panas..lebih2 lagi bila attend kenduri

Qhaifa Nur said...

FAIZ FARISH -

salam..
unik kan..kan..

Anamarza -

buat sendiri...dengarnya taukeh ni ada jual kat pasar daerah sana..

ieja imieja -

memangpun penatlah dok cedok ais krim...

hyazz -

dapat makan ais krim nasi ditinggal...

Qhaifa Nur said...

Mama Ema -

setuju sangat..

dwaty said...

lain dari yang lain...

PUANSTOBERI said...

kicap tamin?? unik..unik..

::NureeN:: said...

lama x mkn icecream mcm tue, dlu klau g kndri wajib bwk duit buat beli icecream kan :)

fieda said...

ramainya mkn aiskrim tu..mesti sedap buat sendiri..

eB ezrin said...

a'a. lamer x tgk. hik3

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

wahh.. teringin pulak nak rasa aiskrim buatan org melayu.. kat mana dia jual aiskrim tu? nnt blk raub boleh gi cari kat felda tersang.. ada pakcik hubby akak kat situ..

unik buah tangan dr pengantin... tp sgt berguna di dapur..

QueeN TerataI said...

sedapnya aiskrim.... nak juga boleh? hehehehe....

kayna said...

sy masih je guna kicap tamin. Tapi kadang hubby lebih suka kicap kipas udang... aiskrim tuu sedapnyerr

Tihara said...

saya pn suke aiskrim macam ni..sedap kan..tradisionla punye dia buh santan :)

iizla said...

mesti lagi best aiskrim buatan sendiri kan..

saya tgk pon kecur air liur saya ni

MulutPayau said...

tentu sedap aiskrim buatan sndiri tu...terliur jugak tengok...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Qaifa..uniknya cenderahati tu!mana pernah org kasi kicapkan?
Kat sini pon,klu ada kenduri kawen mesti ada eskreem pree..hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Oppst..lupa nk wish HAPPY BIRTHDAY kat HB Nur.Semoga pjg usia,murah rezeki,berjaya dlm kerjaya & menjadi ayah serta HB yg trbaik.Aminnnn

e!ya said...

wahhh mmg kelainan..dpt botol kicap..

wan nurul hezrina said...

mak aii kretipnyer ole2 dr pengantin..nurul suka makan kicap..dr dulu sampai skang..huhu

Queen said...

RARE siot... giler ah..sangat unik ...

bagi kicap.. kene plak telur rebus..fuiyoohh... =p

eima said...

lama tak mkn eskrem kg cam tu... teringat zaman skool dulu

IsZul Shah said...

Kat mana order kicap tu?pernah dapat jgk masa majlis kenduri kahwin sepupu baru-baru ni tapi lupe nak tanya dia order di mana.