TEMAN ALAM MAYA KU......

Monday, March 28, 2011

Dunia Baru Buat Amzar....






    Oh tidak, dengar meeting tak selesa otak. Bukan apa meeting hanya untuk orang yang punyai banyak time terluang tiada komitmen family dan macam2 hal lagi le...

    Pergi la sekejap sekolah Amzar de meeting dan yang penting ada pertandingan mewarna, tak pergi kesian pulak...Ah..nasib baik tidak dipilih wakil AJK, tidak masak aku ooooo...

    Lukisan dah siap kita ada pemenang, sila lihat di white board kata Cikgu Faizah, Guru Tadika Amzar..Eh kenapa pulak lukisan Amzar ditanda no. 1, blur sekejap rupanya 'Amzar Winner' . Amzar memang teliti budaknya, penyemat kata Mak Ngahnya (Alija) dan Mat Remoe gitu..Mungkin dari sini dapat tengok luck & cabaran baru buat Amzar untuk lebih berjaya lagi...

Saturday, March 26, 2011

Cameron Highlands & Aiman Accident.....

  Nak story sikit, ari tu pergi Cameron Highlands jalan-jalan sambil rai bufday mak ke 60 tahun (19/03/11). Last pergi 2004..kali ni pergi cuaca sejuk sesangat sebab hujan sepanjang hari. Plan ni pon last minit sebab dapat renew road tax lega...


                                          
                                
   Walaupun hari hujan, banyak tempat yang kami dapat pergi..abang happy le hajat dia tercapai nak ke sana. Amboi banyak barang dia capai apa lagi bankers bayar le..

                                                 
                                          Ni le Menteri Kewangannya oooo....







                                          Love U mother..moga panjang umur

  2 hari lepas balik dari Cameron Aiman pulak accident (jatuh basikal), cemas rasanya bila dia cakap mama mata along dah x nampak, ya allah dah le time tu abang kerja apa nak buat ni..cari Mak Lang Aishah x dapat last2 pergi klinik. Sekarang ni dah beransur pulih cuma muka dia lebam2 tapi memang lain betul rupanya...
Lepas ni kena berwaspada terhadap anak2 dan perlu tegas lagi...



                                                    Semoga cepat sembuh....

Thursday, March 17, 2011

Dugaan Hidup....

  dah terasa sakit masa nak hantar anak kat taska tapi kuatkan hati & semangat mudah2an selamat. sakit teramat sangat bila sampai kat taska, siap mengadu dengan Cik Pah (pengasuh anak)..apa lagi Cik Pah cakap dia ada ubat tahan sakit..tanya balik boleh ke nur makan mana tau nanti pengsan pulak,  last2 minta juga x boleh tahan. ada nampak kereta peronda polis rasa nak tahan minta suruh mereka hantar aku balik tapi nak jalan ke arah mereka x larat tu..gagah juga untuk sampai opis sampai muka pucat lesi..

  setengah hari sakit, makan muntah balik,  x leh jadi ni telan juga ubat Cik Pah tadi x sampai 10 minit ok..alhamdulillah berkesan..thank Q Cik Pah siap call lagi nur pengsan x makan ubat tu takut juga dia..terasa kebaikannya dan keprihatinannya...

  ada lagi yang buat nur happy N93i dah ok kelakar selama 1 tahun dok peram ingatkan rosak puncanya cuma tukar bateri saja (ori lagi)..asyik insert card2..ari ni tergerak hati cuba pakai bateri murah yah allah dia ok pulak kelakar betul..

  semalam gi JPJ Wilayah, nak renew road tax tak boleh rupanya ada 2 saman kereta lama (honda) tension betul dah jelas kete tu bukan aku yang drive sipolan.... ni yang drive saman kat kuantan gan temerloh lagi nak nafi siap cakap kau bayar la sendiri..akan aku ingat smpai mati kata2 nya..

   pagi dah settle saman sipolan....ni x pasai2 hilang 300..sabor2 hari ni ari dia esok2 hari kau pulak tuhan tu maha adil..mintak2 esok dah ok la road tax kete aku banyak perancangan ni yang tertangguh...amin

P/S : Lega dapat luahkan...

Saturday, March 5, 2011

Dah Lain....

masa update blog hari hujan..hati pon sejuk, mood baik..
masa cepatnya berlalu tanpa disedari dah masuk bulan 3, pelbagai peristiwa suka duka ceria telah dihadapi...
nak cita pasal  afnan dah lain sekarang semenjak dipotong rambutnya..tanya hubby ngape potong katanya dah boring tgk rambut afnan yg panjang tu..aha..dah terbuka la hatinya kalau tidak dia x kan potong selagi belum masuk sekolah dulu nampak cute muka afnan sejuk mata memandang sejak potong nampak makin bijak serta lasak...
banyak perbezaan kan..
                                                              afnan nampak macho tu

                                                    semakin membesar afnan, matanya galak

                                                         kan nampak lain sangat afnan

yang penting perlu perubahan dalam hidup kita semua....

Friday, March 4, 2011

Aeish busyuk & jemput pisang

ari tu my mother in law nak gi kuantan tengok umairah (4 thn) cucunya masuk hospital sebab asma.
sedih memang sedih kecil2 dah sakit sampai dengar ayat ..tgk anak along ramai tapi sihat aja..  nak buat cam mana semua ketentuan ilahi banyakkan berdoa moga semuanya selamat.

mak singgah umah bawa pisang yang dia tanam kat kebun apalagi lenyek2 simpan dalam peti ais.
sukanya budak2 tu makan. ada lagi nanti nak buat kek pisang pulak.

ha aha cita pagi tadi sebelum masuk opis gi bank dulu, sarapan kat gerai nasi lemak serai wangi tu depan bank, lepas ni sori x kan datang lagi sebab mahalnya 2 org makan 10 hinggit.

                                                         Aeish..Aeish makin nakal & bijak

                             memang anak papa, betul la org ckp anak pompuan sayang kat papa
                             betul k....