TEMAN ALAM MAYA KU......

Thursday, March 17, 2011

Dugaan Hidup....

  dah terasa sakit masa nak hantar anak kat taska tapi kuatkan hati & semangat mudah2an selamat. sakit teramat sangat bila sampai kat taska, siap mengadu dengan Cik Pah (pengasuh anak)..apa lagi Cik Pah cakap dia ada ubat tahan sakit..tanya balik boleh ke nur makan mana tau nanti pengsan pulak,  last2 minta juga x boleh tahan. ada nampak kereta peronda polis rasa nak tahan minta suruh mereka hantar aku balik tapi nak jalan ke arah mereka x larat tu..gagah juga untuk sampai opis sampai muka pucat lesi..

  setengah hari sakit, makan muntah balik,  x leh jadi ni telan juga ubat Cik Pah tadi x sampai 10 minit ok..alhamdulillah berkesan..thank Q Cik Pah siap call lagi nur pengsan x makan ubat tu takut juga dia..terasa kebaikannya dan keprihatinannya...

  ada lagi yang buat nur happy N93i dah ok kelakar selama 1 tahun dok peram ingatkan rosak puncanya cuma tukar bateri saja (ori lagi)..asyik insert card2..ari ni tergerak hati cuba pakai bateri murah yah allah dia ok pulak kelakar betul..

  semalam gi JPJ Wilayah, nak renew road tax tak boleh rupanya ada 2 saman kereta lama (honda) tension betul dah jelas kete tu bukan aku yang drive sipolan.... ni yang drive saman kat kuantan gan temerloh lagi nak nafi siap cakap kau bayar la sendiri..akan aku ingat smpai mati kata2 nya..

   pagi dah settle saman sipolan....ni x pasai2 hilang 300..sabor2 hari ni ari dia esok2 hari kau pulak tuhan tu maha adil..mintak2 esok dah ok la road tax kete aku banyak perancangan ni yang tertangguh...amin

P/S : Lega dapat luahkan...

No comments: