TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, December 28, 2011

PERCUTIAN BERMULA - PULAU PANGKOR


24 Dis - seawal 9 pagi percutian bersama keluarga hubby ke Pulau Pangkor bermula, excited betul anak - anak kalau nak berjalan ni. Tak masuk higway pun lalu jalan kampung Kuala Selangor - Sabak Bernam. Suka lalui jalan ni boleh lihat suasana kampung dan saya boleh bayangkan begitu banyak peniaga menjual di tepi - tepi jalan.

Hubby berhenti disalah satu gerai menjual jagung rebus, amboi sedapnya dapat makan panas - panas lagi







Kami pergi 2 buah kereta, plan tunggu keluarga hubby dari Puchong kat Kuala Selangor pagi tu pulak cuaca mendung disusuli rintik - rintik hujan. Sempat singgah Pekan Kuala Selangor kononnya nak rehat tak jadi sebab lepas hujan banyak tempat duduk basah

Last - last tukar plan tunggu mereka kat R & R menuju Seberang Perak sebelum tempuh jambatan tinggi sungai perak. Entah macamana saya boleh terserempak dengan adik sepupu yang nak balik kampung (Seri Iskandar) untuk tengok anak buah mereka yang baru lahir






Dapat lihat sawah padi yang sedang menguning semasa melalui Seberang Perak menuju Lekir - Sitiawan terasa tenang damai jiwa ketika itu...





18 comments:

Tihara said...

best nye jln2 lagi :)

AnneRaini said...

syoknye die gi berjalan..boleh borong sotong kering semua tu..hehe

iizla said...

lama x gi pulau pangkor..
upload gambar banyak2!!

sue zainun said...

best dapat jalan2

aTy _faRed~ said...

haritu kalau kami tak jadi gi penang..ingat nak gi laut kat Pangkor jugak..Pangkor pon besh gak kan..:)

Qhaifa Nur said...

Tihara -

first time gi bercuti dgn family hubby

AnneRaini -

borong ikan bilis je...

iizla -

gambar banyak gak yang di tangkap..

Qhaifa Nur said...

sue zainun -

dah lama rancang nak ke sini...

aTy_faRed -

next time nak gi penang pulak..
pangkor memang best..

::FAIZ FARISH:: said...

tak suka makan jagung... tp kalau jus, ok hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wowww..bestnyerr.. :)

norhidana said...

seronoknyer jln2 kak... seronok anak2 akak lyn jagung tu sambil tgk pemandangan... hehehhe si kecik kt mana? duk ngn akak ek

ct rahani said...

wah mesti syokkan kak bercuti2 di pulau.. ombak kuat x?

Mimy Hamid said...

akak ikut jalan dalam eh...tu pasal leh singgah tepi jalan ni...besttt nya makan jagung

JunAina said...

Dah lama tak pergi Pangkor walaupun selalu balik ke rumah mak mertua di Bota. Tak sabar nak tunggu N3 di Pangkor.

Acik Erna said...

Qhaifa..kita berada di tempat yang sama pada tarikh tu..
acik balik 25hb..jugak lalu jalan sabak bernam

abah khalisha said...

Ni mesti ikut jalan lama kan??sg besar-sabak bernam-lumut..tul tak??

izahdaut said...

happy holiday!! tengok jagung baru teringat jagung bawa balik dari kampung hari tu tak berebus lagi. hik!!..

MulutPayau said...

bestnya dapat ke pulau pangkor...

Ms Fai said...

komen ni keluar tajuk sikit, hihi... akak, ur anniversary sama dgn tarikh lahir hubby fai. hihi ;)