TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, November 9, 2011

Citer Raya Aidiladha - Ke Ulu Yam Lagi


Terkejut juga saya, keluarga mertua ajak kami satu famili jenjalan, plan punya plan last - last ulu yam jadi pilihan...

Kebetulan surau dan padang depan rumah disitulah acara korban dijalankan, jadi suasana pagi tu hepening ramai orang datang tengok terkilanlah juga sebab dapat ikuti acara korban dek kerna bersiap kemas barang nak ke ulu yam, kasihan kat anak - anak dahlah tahun ni acara korban buat besar - besaran, tak palah kira tak de rezeki nak tengok

11 pagi da berangkat ke ulu yam, bila sampai tak ramai yang datang sebab hari raya kot, tempat banyak kosong..syukur cuaca baik sampai ke petang puaslah saya mandi manda dengan anak - anak airnya jangan cakaplah sejukkkkk



















Dimasa akan datang saya akan lebih berhati - hati lagi bukannya apa anak saya azeem hampir dihanyutkan air akibat dari tangannya terlepas nak pegang batu untuk menyeberang ke arah abangnya aiman..nasib baik teriakan azeem didengari adik ipar saya, apalagi secepat kilat papanya terjun dalam air..syukur



19 comments:

KhaiRin said...

best nyer ulu yam da lama x ke sn..berkurun rs nyer...
uiiii sempat berbeku lg!

MamaEma said...

tak ada kencing tikus ke kak

JunAina said...

aina memang fobia dengan air terjun tapi still jugak bawak anak2 pegi sungai tekala itupun hanya kat anak sungai tanpa air yg terjun...hehehee...

aanie said...

takutnya bila jadi camtu....alhamdulillah, xde pape...

Tihara said...

seronoknya picnic tp dalam seronok kena hati2 ye..mmg kalo dah ramai2 tak sempat nak emmandang semua..alhamdulillah semua nya selamat dan hepi :)

Oh Oeya said...

Banyak kenangan manis berkelah di air terjun.. best!

Seronok kan dpt berkelah camni :)

Qhaifa Nur said...

KhaiRin

kali ni best cikit, sebab ari tak hujan..

Qhaifa Nur said...

MamaEma

kencing tikus, tadaaaaa...clear

Qhaifa Nur said...

JunAina

betul apa2 hal kena berhati2..pengalaman tuuu

Qhaifa Nur said...

aanie

alhamdulillah tiada apa2..

Qhaifa Nur said...

Tihara

tq..mata kena cekap..

Qhaifa Nur said...

Oh Oeya

hilang kejap strees...

intan morsalin said...

xpernah sampai agi kat ulu yam...wah..raya2 leh gi picnic tu...bako lemang x kat ulu yam?

::FAIZ FARISH:: said...

aku sgt suke mandi sungai

miloais said...

wahhhhhhhhh.! bestnya mandi-manda di ulu yam...
nak plak ada bbq bagai

Kakzakie said...

Kakak kalau akhir tahun paling takut utk ke pantai atau air terjun. Kalau nak berenang pergi saja swimming pool. Nasib baik tak jadi apa-apa kan...

BBQ seronok kalau tak ramai org ditempat macam ini kan:)

ct rahani said...

Alhamdulillah x jadik apa2kan kak.. BBQ mmg besh.. :)

Zana Adieyza said...

siap BBQ lagi tu!! seronoknya..

♥mama eza♥ said...

bestnyer lame xgi air terjun...
tp tu lah kene hati2 jugak...eza pegi pantai sekali mandi ngan anak pon hampir terlepas anak..sebaek sempat capai..kene hati2...