TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, November 8, 2011

Citer Raya Aidiladha Kami.... Simple Aja

Assalamuaikum dan selamat pagi buat semua

Hari ini segala aktiviti kita bermula kembali setelah beberapa hari cuti raya aidiladha

Rasanya ramailah rakan - rakan yang akan n3 raya masing - masing, saya pun tidak terkecuali....raya kami simple sambut di KL saja yang penting hepi dapat berkumpul bersama mak tersayang dan adik beradik disamping beberapa juadah yang sempat kami sediakan



gambar kami 4 beranak aja lagi 3 sibuk tengok lembu utk korban



aeish cedih di pagi - pagi raya


rendang ayam 


rendang kerang


kuah lodeh


sambal ikan bilis



kek carrot cheese (bab ni adik yang buat)




25 comments:

KhaiRin said...

apsal nanges2 tu? x dpt duit raya ke?

kek carrot cheese tu mcm kek SR je..sy suka!

Tina Othman said...

meriahnya menu

mamyharraz said...

salam aidil adha :)

meriahnya menu..paling menarik carrot kek tu.

wahida said...

kuah lodeh ngan sambal ikan bilis tu sedapnyaaaaa....

Nor_Emylin said...

owh tidaaaaak!!!!! lapar lapar lapar

Tihara said...

saya suka ketupat kacang yg ter last tuh..:)

Kakzakie said...

Adik nak ikut org sembelih lembu ye? Tak boleh dik.. baik makan rendang daging sedap tak usah nangis...:)

munna said...

munna sambut simple je tahun ni.... menu pun ala kadar je

MamaEma said...

simple pun masakannya nampak sedap tu...

SYANI said...

Saya pun buat lontong je pagi raya...

norhidana said...

terliur ngn rendnag kerang tu kak... mmg best je nmpaknyer
raya kami pun simple kak,kt kl je

Qhaifa Nur said...

KhaiRin

cedih kena mare dgn mama, usik sana sini he..he..
kek carrot memag sedap, pandai si adik buat..

Tina Othman

menu simple saja..

mamyharraz

salam aidiladha juga...
kek carrot dah ramai rakan2 blog cuba buat..sedapkan

Qhaifa Nur said...

wahida

mana tak sedap lodeh, macam2 ada

Nor_Emylin

lapar, tu yg tak sudah2 ke dapur...

Tihara

ketupat palas..suka ye..

AYuNG said...

sedapnya nmpak rendang kerang tuh..
dh lama xmakan....
hehe:)

Qhaifa Nur said...

Kakzakie

budak2 begitulah dia..kacau saja ka dah kena mare

munna

saya pun sama, ala kadar aja...

MamaEma

simple dan menyelerakan he..he....

Qhaifa Nur said...

SYANI

sedapkan makan lontong di pagi raya..

norhidana

first time my mom masak rendang kerang utk raya..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

perghh ada kek carrot cheese laa...

Qhaifa Nur said...

AYuNG

jenuh juga kopek kulit kerang..

Qhaifa Nur said...

C.M.A @ Cik MoonAdnan

sedap juga kek carrot cheese, nak try sendiri lah..

miloais said...

kenapa lah si comel aeish tu nangis???
ada yg usik sheols ke???

ieja amieja said...

sedapnyer menu pagi raya..meriah tu..

nuwairani ismail said...

adoi kak...paling tak tahan tengok rendang kerang tu...kat sabah takde jual kerang..

ikatankasihku said...

meriah dgn makanan~~~

wan habibah said...

teringin gile nak mkn rendang kerang....

anie said...

wah meriahnye menu...