TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, October 28, 2011

Seronoknya Buat Puding Tauhu.......


Assalammuaikum buat rakan - rakan semua, semoga semua ceria dan hepi - hepi hendaknya....

Hari ni nak n3 betapa seronoknya saya dan family buat puding tauhu, lebih - lebih lagi anak - anak

Gini citernya ari tu lah rumah mertua ada buat makan - makan sikit, saya dan hubby  fikir nak sponsor apa kat mereka, minta resepi kat adik saya so operasi pun bermula.....



kuah puding ikut suka hati nak letak apa...laici boleh, peach pun sedap..







Jangan kata anak - anak, saya pun bukan sekali bertambah banyak kali juga......


38 comments:

Tihara said...

banyak nye puding tauhu..macam taufu fa tu kan..sedapp :)

nuwairani ismail said...

best kan puding ni? nani dh dua kali buat...makan sorg2 aje..tamak betol!

norhidana said...

wahhh mcm best n senang bt je kak... rasanyer dia cam tau fu fa ke ka?tak penah dana try heheh jakun je

wahida said...

akakkkkk!! nak resepi!!!

SYANI said...

Nak resepi gak..... Terliur nengoknya..

Qhaifa Nur said...

Tihara

memang banyak, betul tu macam taufu fa, sedaplah juga..

Qhaifa Nur said...

nuwairani ismail

sedap dan best kan..

Qhaifa Nur said...

norhidana

adik akak rajin no buat puding, dah pelbagai diubahnya..jeles i u..

Qhaifa Nur said...

wahida

boleh, boleh...

Qhaifa Nur said...

SYANI

jangan kata budak2 orang dewasa suka gak..

aimie amalina said...

waaaaaahhhh
mang cerialah buat puding tauhu ni
hehehehee

besnyeeelahhh

dap2
akak! kalo akak buat comment pop up lagi best..akak ubah kat setting nye =]

syariza09 said...

ooo puding ni mmg kena mkn ngan kuah yer

dwaty said...

seronoknya buat puding sekeluarga... sambil buat sambil makan... heheheh

Nur Raihana Abd Rahim said...

ni ble buat bisnes nih.heheh

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

kalau dapat mkn sejok2 lggg bestkan!

h4ni3 said...

banyaknya
nak jual skali ker tu?
nak resepi jugakkk

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronok si kecik tu dpt tolong mama buat puding.. hehe..

KhaiRin said...

br terbaca resepi puding ni dlm majalah jelita...

munna said...

munna pun suka puding ni...dah byk kali buat...tapi munna suka dgn air laici kuah dia...makan sejuk2 mmg best

qemaishak said...

Sedap..sejuk tekak makan rasanya nih hehe

wan nurul hezrina said...

waaah sedap..leh bagi resipi..blehla=)tak pernahlagilah wat puding tauhu=)mmg nurulpun suka sangat ngan puding

Qhaifa Nur said...

aimie amalina

sedapkan..kan..
tq..sayang nanti akak usahakan..

Qhaifa Nur said...

syariza09

ada kuah baru sedap, ke tidak tawar dan tak menarik..

Qhaifa Nur said...

dwaty

buat ramai -ramai meriah sikit...

Qhaifa Nur said...

Nur Raihana Abd Rahim

buat bisnes ni gerenti untung kan..he..he

Qhaifa Nur said...

azatiesayang

lagi sejuk lagi best..

Qhaifa Nur said...

h4ni3

bukan tak nak kongsi resepi, nanti akak bagi tau..

Qhaifa Nur said...

MaDihaA a.k.a Ratna

biasalah budak2..

Qhaifa Nur said...

KhaiRin

kat majalah jelita ....

Qhaifa Nur said...

munna

kuahnya ikut citarasa sendiri..macam2 dah ubuh..ok jugak..

Qhaifa Nur said...

qemaishak

betul tu..

::FAIZ FARISH:: said...

nampak sedapss

aanie said...

ok gak buat dlm bekas siap-siap..nanti senang nak amik...dibuat dr tauhu ke kak? sy x mkn tauhu...tp nmpk cam sedap lah..

Qhaifa Nur said...

wan nurul hezrina

ok nanti saya share kat rakan2 semua..

Zaitun said...

Salam ziarah...tentu sedap pudingnya,ada recepi tak? hehehe....

Yana Shaiful said...

mmg sedap puding ni kan kak..xpuas mkn :=)

ikatankasihku said...

rajinnyer akak ni..:)

Totie@Tomy said...

rajin dan saya nak puji puding akak ni mesti sedap..