TEMAN ALAM MAYA KU......

Sunday, August 7, 2011

Roti Sardin Goreng


Roti Sardin Goreng....
Ala resepinya sama je macam sandwic sardin tu, ye ke... lain tau kenapa yek?
Yang ni special sikit sebab dah di tambah @#$%^&*** nanti saya bagi resepi tau............
Sepanjang ramadan ni dah 2 kali saya buat untuk family, minggu ni berbuka di rumah mertua pun buat juga kiranya killer resepi saya lah tu...kali ni terasa lain sebab anak - anak lepas terawih minta lagi mana ada dah habis, ala kata mereka. Kesihan pulak nanti mama buat lagi ok.


Bahan - Bahan

1 buku roti gardenia
1 tin sardin (ayam brand la) 
cili kering sikit 
bawang merah ) (potong dadu)
bawang putih   )
kentang (potong dadu)
hotdog
cendawan butang (potong nipis)
daun bawang/sup
telur 2 biji
serbuk roti rangup

Cara - cara membuatnya

  1. Goreng ikan sardin terlebih dulu lepas tu di hancur kasar - kasar
  2. Tumis bawang merah /putih bersama cili kering sehingga garing
  3. Masukkan ikan sardin, kentang, hotdog cendawan butang & daun sup/bawang dimasak sehingga sebati (untuk inti sah siap) 
  4. Roti tadi digelek sehingga nipis, baru masukkan inti
  5. Celur roti dalam telur dan digaul bersama serbuk roti bolehlah digoreng
  6. Siap boleh makan


p/s - nanti mama buat lagi ......

1 comment:

Qhaifa Nur said...

suka hati kita nak tambah apa utk menyedapkannya..