TEMAN ALAM MAYA KU......

Sunday, May 22, 2011

Tanduk Rusa Punya Cerita....


  Dah lama nak story tentang tanduk rusa ni..asyik lupa memanjang, ada cerita disebaliknya....

  Tanduk Rusa ni dibawa dari Kota Gelanggi 2, Pahang masa tu keluarga mertua menetap di sana sewaktu ayah mertua jadi Pengurus Felda....diambil selepas bersalin anak sulung 9 tahun lepas. Plan hari tu balik sekejap je sebab dapat mc 2 hari demam lagipun due date 2 minggu lagi..

  Esok pagi bangun dah keluar tanda, last-last bersalin juga kat sana Hospital Jengka so aiman jadi anak orang pahang la...biasa le bila kita dah masuk kawasan felda ni banyak benda unik kita nampak kebetulan pokok ni jarang kita jumpa di bandar nur ambil sebagai kenangan tup..tup dah 9 tahun membelanya.

 Uniknya pokok ni daunnya akan menjurai ke bawah dan dalam simpanan ada 2 jenis  daun halus dan daun kasar. Sepanjang membelanya tiada perkara aneh berlaku kan banyak mitos kita dengar tentangnya almalkumlah ia kan tumbuh dalam hutan.


                                                                          daun halus


                                                                         daun kasar

  Daunnya yang hijau sejuk mata memandang.....

3 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

salam menyinggah :)

marinahunny said...

suburnye tanduk rusa tu..cantik kawasan tu ;)

Qhaifa Nur said...

marinahunny..
mana x subur habis zat2 pokok mangga dia sedut
dan mugkin serasi dgn tuannya..