TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, October 18, 2016

UNTUNGLAH ANAK - ANAK


Assalammualaikum....


Rezeki anak2 dapat mak su (adik bongsu) yang suka teroka itu ini lebih2 lagi bab makan2 ni...selalunya anak2 lah tempat berbicara tentang segala hal...sebab tu kalau nak sesuatu cakap ajalah dengan mak su atau mak lang

Baru2 ni mak su datang rumah ada kerja kat area rumah saya...ada saja plan yang tersembunyi rupanya...jom siap kiter gi jalan2 cari makan laa

Plan nak ke Cyberjaya rupanya mereka ke IOI City Mall padahal dah lewat petang tu ..amboi jjcm ke 4 negara tu uolls...tempat first mereka singgah


1)  Thailand (Boat Noddle)





Hanya along, angah n alang saja yang ada...lagi 2 anak afnan n aida aeish sekolah ptg hari tu...



Amboi bertingkat mangkuk tu korang..time ni perut tengah lapar...mesti bole habis punya hihi



2)   Jepun



Jom kita rasa cheese kek n cottage cheese dr negara jepun pulak (yg berbungkus tu)



3)  Korea



Oreo snow ais...comel sangat..rasa sayangnya nak makan..yang kelakarnya topi snow ais siap jatuh atas lantai...kutip kata anak2 sayang mama


Kita kongsi makan ok...nanti kita datang n makan lagi


Sedap mama ais krim ni...ais kepal berperisa..jenuh juga nak abiskan



3 bodyguard tetap mak su buat masa ini...


Klau tak silap namanya Toppoki (ada ramen, toppoki laksa korea n fishcake) rezeki anak2 hari itu...dapat rasa semua itu...dah rasa baru tahu kan sedap or idakkk


4)  Arabbbb



Ok last sekali sebelum balik mak su belanja lagi makan makanan arab pula..nasi arab Saba kat Cyberjaya tu laa

Pilihan semestinya ayam n kambing laaa...sampai rumah tanya anak2 perut tak meletup ke makan byk2 ni...tak mama lapar lagi huhu

Tq mak su Nurul....belanja makan



10 comments:

Kakzakie Purvit said...

Usu Nurul ni penyayang dgn anak-buahnya Nur
Anak-anak kena doakan Usu Nurul selalu macam doakan mama juga tau

Nanti usu dah menikah sudah nak dpt peluang ni lagi:)

eima said...

untung la ade maksu kaki melayan anak buah mcm ni ...

saniah ibrahim said...

Untung anak2 Nur ada makcik2 yang suka layan anak buah....layan makan2 ...menu antarabangsa tu.

saniah ibrahim said...

Untung anak2 Nur ada makcik2 yang suka layan anak buah....layan makan2 ...menu antarabangsa tu.

aryan azra said...

seronok anak2 bilik maksunya rajin melayan macam tu, bagus maksu rapat dengan anak2 buah

Cho Zila said...

untungler anak2... 4 negara sekaligus dapat merasakan... sekarangni macam2 restoran ada kan... tinggal siapkan duitnyer..

Atie Yusof said...

Wahh..best nya ada Maksu yg suka jalan2 cari makan ni.. suka anak2 kan... byk jg makanan dr pelbagi negara boleh cuba tu..:)

norhidana miswan said...

moga bertambah2 la rezeki maksu ye...
belanja anak2 buah, tak lokek betul...

pastu belanja lak semua ngn nasi arab lg...
bdk2 laki tgh naik mcm anak2 akak tu msti rasa lapo je, kadang pelik tgk bdk2 tuh bdn kecik mkn banyak tp tak beso2 heheheh

Puan Kutu said...

Untung anak2 dpt maksu yg rajin melayan.yg paling best suka makan dan belanja anak2 makan.kemaim lg 4 negeri terus.moga murah rezki maksu nurul.hehe

dear anies said...

amboiiii bertingkek tingkek tuuuu ;-)