TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, June 24, 2016

PICC PUTRAJAYA SHOPPING RAYA



Assalammualaikum....
Salam ramadhan semua....



cuti Nuzul  Al Quran plan kami cuma lepak2 kat rumah..hubby pula kerja...lepas kemas rumah dok fikir nak masak apa berbuka nanti...no idea

tup tup ada call masuk...adik saya call kak lang...yong mak nak cakap la...macam suspen bunyinya...mak nak datang rumah berbuka bersama kami, horeyy2 kata anak2 nenek nak datang...

rupanya ada plan lain ya nenek, plan jalan2 shopping raya kita..kemana pula tu..PICC Putrajaya laaa



kata amzar boringnya mama
dgr nenek nk dtg ceria memasing



itulah nenek Timah..
demi cucu2 walau penat, letih tetap gagahkan kaki utk berjalan..mak saya memang begitu 



rupanya kat PICC ni ada jualan utk raya la
adik la yg beritahu, dpt dr group wasapnya
tahun ni berubah angin selalu shooping kat mall
tahun ni shopping kat sini
alhamdulillah, dapatlah baju baru ank2 mama ni
tq nenek, tq mak lang
hajat along nak berbaju kurta tercapai
so tahun ni 4 hero mama berkurta di pagi raya
utk ank dara sorang ni first time berjubah manik la



lepas tu bergegas keluar memasing nak ke bazar pula
dalam hati punyalah risau
konpom byk yg dibeli nanti
ambik kau, penuh 1 meja juadah berbuka kami
itulah rezeki kami hari tu, alhamdulillah



saya sempat lagi buat sardin roll
byk juga dpt, puas makan



tq mak beri dodol, suka2
ada dodol durian la
thn ni naik lg rege dodol
sblm ni sekilo 20 hinggit
thn ni 22 hinggit





ok, baiiii



16 comments:

QasehnyaRania said...

alhamdulillah
rezeki anak anak
rata rata harga makanan semuanya naik rege, kan! urut dada jek nengok

Atie Yusof said...

Salam jUmaat sis...
seronok shopping dgn nenek ya anak2..
dah lama sgt tak makan dodol..

Kakzakie Purvit said...

Itulah kalau jalan dgn nenek siapa tak tahu
Mesti ada ajelah habuan utk semua
Alhamdulillah... moga nenek dimurahkan rezeki berganda-ganda..

Nooriah Abdullah said...

nenek dgn cucu berpisah tiada Nur heee
nenek akan bagi apa saja yg cucu nak
walaupun dia tkde apa janji cucu happy nenek dah terlalu happy tu

paridah said...

nenek dgn cucu2nya mmg xdpt dipisahkan apa saja kemahhuan cucu diturutkab saja...sukanya anak2 qhaifa berbuka puasa bersama nenek mrk.

Si DauN CeRi said...

teringin pulak nak makan dodol tgk gamba tu. sardin roll pon mcm sedap je tu nyum nyum nyum

tahun ni sy tak beli baju raya pon. ulang tayang baju yg ade je hee

babYpose said...

Alhamdulillah rezeki anak dan cucu cucu. Pandai QN buat sardin roll cantik ja.. bestla kan dapat berjalan dengan ibu, adik dan bershopping.

idzwa kamaruddin said...

Alhamdulillah rezeki anak-anak ;)

PeRdU cINta said...

Lama tak makan dodol..

aryan azra said...

seronok cucu2 nenek nak jumpa nenek ye, alhamdulillah rezeki anak2 dapat baju baru ye, mesti cantik dan hensem2 semua tu berbaju baru nanti

LadyBird said...

Bestnye nenek.. Ade cucu ramai..

LYAfrina said...

waa..dh settle shopim raya tu..biasalah..mak kt..klo ada cucu..mmg lebh akrab dgn cucu bbnding kt kan.. apa2 saje, utk cucu

wahida said...

macam mak saya jugak la..kalau saya balik kampung ada je habuan untuk anak2....begitu lah mak mak kan kak...dia punya sayang cucu lebih dari anak sendiri..haha...

hainom OKje said...

Murah rezeki nenek belikan cucu baju. Sedapnya sardin roll tu. Faveret tu....
Nampak mcm gemuk gemuk jer tu, mesti inti sardin dia banyakkan Nur

hainom OKje said...

Murah rezeki nenek belikan cucu baju. Sedapnya sardin roll tu. Faveret tu....
Nampak mcm gemuk gemuk jer tu, mesti inti sardin dia banyakkan Nur

dear anies said...

wahhh nenek belanja baju raya... mesti happy nnt ms pg raya ;-)