TEMAN ALAM MAYA KU......

Wednesday, May 16, 2012

HADIAH HARI GURU.......







Dah malam baru cakap ' mama, esok hari guru along, angah dan alang nak beri cikgu hadiah'. Aduh malasnya nak keluar apalagi almari perhiasan jadi tempat sasaran ............

Selalunya memang situlah tempatnya pun sebab banyak barang-barang perhiasan dan kristal didalamnya.....









(gelap pula sebab tangkapnya waktu subuh hik..hik..hik..)

Afnan pun nak juga, nak beri pada Nek Pah katanya (pengasuh kat taska)...balutkan juga tak tahan asyik merengek-rengek.....






p/s - selamat hari guru buat semua cikgu-cikgu..................

29 comments:

Sue-Rya Qistina said...

Hari Jumaat ni pun my daughter ade sambutan hari guru kt sekolah dia..kena g kedai cari souvenir la camni.. :D

Kakzakie said...

Kalau tak dibelikan hati kita pun tak senang Nur. Kakak malam tadi keluar mencari hadiah juga...

Selamat Hari Guru buat semua cikgu

Qhaifa Nur said...

Sue-Rya Qistina -

ngapa lambat sambut hari guru...
sempat lagi nak cari souvenir.....

Kakzakie -

betul tu Kakzakie....tak bagi kasihan pula....
Rajin Kakzakie kuar, saya malas pula semalam....

ummiarissa said...

anak saya pun begitu..tak sempat beli kaut je mana2 yang ada kat rumah..

amirah said...

kalau x bagi nanti mesti sedih tengok kwn2 yg bagi la kut kan...tkpela asalkan ada hadiah..ala la..nak jugak hadiah si kecik tu

- dieyana - said...

dieyana pun tk berhajat nak beli hadiah utk cikgu anak, ptg semlm terlintas rasa nak beli pula...;-)

Fieza79 said...

irfan semalam pun ckp nak cari hadiah utk cikgu..tp mcm tk bersungguh terus mama ni lupa nak cari kan..ntah apa yg di beli kat koperasi sekolah tu bt cikgu..huhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Anak2 k.atie dah dok asrama ni..xder ;la kuar mencari hadiah.Klu dulu..yg jadi mangasa..ayahnya lar kena gak drive nk cari hadiah pilihan anak2 tuk guru2 mereka :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

syoknyer budak2 seolah duk sambut hari guru... rasa nak join je...

rindu kat cikgu2

anie said...

wah..bestnye siap yang tuk pengasuh pun ada..haha..xtahan..
mula2 nak bagi jugak kat cikgu anak yg 4 tahun tu .sekali tanya semalam 8 orang cikgu dia...adus ramai sangat terus..xjadi bagi..bagi kek makan ramai2 sudah...hahaha...

lieyalatif said...

seronok cikgu2 dpt hadiah arini heheeheh...lieyapun same....gigih siapkan buah tangan tuk cikgu anak2...sonok plak buat....he he he

Teratak Hami said...

Nasib jugak ada almari perhiasan. Takyah kluar mlm2 nak mencari hadiah kat luar.

fieda said...

untung cikgu dia...

inazamri said...

saya sempat gak la beli ptg smlm.cuma kali ni tak la byk hadiah utk cikgu2.mlm td sibuk la buat kad dan bungkus2 hadiah comel2.

Qhaifa Nur said...

ummiarissa -

selalunya saya pun gitu kaut saja....


amirah -

tak kisah hadiah apa, janji hadiah...
anak ke 2 tu siap bungkus coklat untuk cikgu...

si adik nak juga...buat sajalah

dieyana -

bila dah kuar macam2 pilihan ada...

Qhaifa Nur said...

Fieza79 -

sure bagi pen kat cikgu...
seronok cikgu dapat banyak hadiah....

azatiesayang -

memang macam tuh kalau anak duduk asrama...nak beli kedai jauh call aja sambil tu bole tengok mereka sekali...

C.M.A @ CikMoonAdnan -

biasalah bila guru yang mereka suka itulah yang disanjung...

rindu kat cikgu sekolah juga...

Qhaifa Nur said...

anie -

mana taknya selalu cakap kat afnan taska tu sekolah...bila dengar abgnya nak beri kat cikgu sekolah diapun tumpang sekali...

bagus idea tu beli kek senang semua boleh makan.......

lieyalatif -

lagi cantik hadiah lagi bersemangat kita...

Teratak Hami -

barang dalam almari pun kira ok juga...bila dah terdesak baru kuar

Qhaifa Nur said...

fieda -

semua cikgu untung hari ni...
amzar kata bila dia datang tadika bersusun hadiah kat cikgu....

inazamri -

kalau bab bungkus saya suka...

munna said...

selamat hari guru buat semua guru..... teringat zaman munna dulu selalunya belikan bunga je utk cikgu2

Qhaifa Nur said...

munna -

tak teringat bunga pulak...
dah jarang anak murid bagi kat cikgu...

CheNamNam said...

baguslah sekurangnyer anak2 tahu hargai jasa guru..cikgu2 pon bukan harap sangat hadiah dari murid2nyer tapi bila dapat hadiah tue sekurang nyer mereka rase dihargai jugak kann..

aanie said...

nasib baik ada hadiah yg nak bg..kalau x, terpaksa keluar gak....

Cik FaRiZaM said...

slmt hari guru :D

salam singgah n follow sini

dr
afasz.com

Qhaifa Nur said...

CheNamNam -

kitapun sedia maklum bila hr guru mesti bagi hadiah...hadiah tu sebagai tanda terima kasih kat cikgu-cikgu....tak bebankan ibu bapa pun...

aanie -

pilihan terakhir beli coklat saja...

Cik FaRiZaM -

selamat hari guru juga...
tq singgah.......

qemaishak said...

sure cikgu diorang suka & terharu..cantik mama balut hadiah bentuk gula2 tu hihi

Qhaifa Nur said...

qemaishak -

seronok cikgu dapat banyak hadiah...
bentuk gula-gula isinya tuala kecil..

Anamarza said...

biasa buudak sekolah rendah yg rajin bagi hadiah kan, kalau dah masuk sekolah menengah dah kurang kasi2 hadiah ni

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

anak akak pun sama awal2 dh ckp nak bagi hadiah kat cikgu.. tak kisalahkan setahun sekali.. tp yg tak tahan tu.. kalau boleh sampai semua cikgu nak diberinya.. lepas kena bebel ckp masa zaman ibu dulu bgi kat guru kelas je.. barulah dia cut down senarai cikgu yg nak diberi hadiah.. walau dah kena cut down... masih ada 10 hadiah yg perlu disediakan... aiii... bangkraplah aku makkkkk... ikut skrip masam2 manis (ehh betul ke ni.. ingat2 lupa plak) citer p.ramlee tu.. hehehhh...

MamaEma said...

cikgu pasti gembira dapat banyak hadiah...