TEMAN ALAM MAYA KU......

Friday, September 9, 2011

Cerita Malam Takbir Raya...

Salam 11 syawal untuk semua...

Sekejap je dah masuk 11 syawal. Banyak ke rakan-rakan dapat undangan ke rumah terbuka..

Saya ada 2 undangan untuk esok kat cheras dan puchong, insyaallah jika tiada aral melintang sekeluarga saya mai.

Kali ni nak story sikit pasal anak-anak di malam takbir raya hari tu. Disebabkan raya kali kat rumah mak, awal-awal lagi anak-anak dah gi tahu malam nanti pergi takbir rumah ke rumah.

Along, angah, alang dan acik (3 thn first time nak gi ni) exticed sangat. Siap cakap boleh collect duit raya banyak-banyak mama..


giliran rumah mak, semua tengah tunggu orang surau datang



raya kali ni aeish dah besar..syoknya 


budak-budak yang datang dok salam dengan mother nak duit raya la..

Betullah seperti dikata ' kasihnya papa mama sehingga ke syurga '....bukannya apa sanggup tunggu anak-anak balik sampai pukul 2.30 pagi...tunggu lagi anak-anak nak kira collection yang dapat pulak...pada hal esoknya nak raya tu.


tengok tu masing-masing dengan poket yang penuh


along


angah


alang


acik 


tunggu abang-abang lambat balik sampai tertidur

14 comments:

Teratak Hami said...

Salam,
Sampai pagi dorang takbir? Bagus betul. Collection duit raya pun dah dapat lagi awal.

syariza09 said...

ooo kt sana pun ada takbir raya yer....budak2 plg best, dpt duit raya

Qhaifa Nur said...

Teratak Hami

selagi x ngantuk..suka benar dapat collect awal

Qhaifa Nur said...

syariza09

tiap2 thn ada takbir raya..itu pun yg ditunggu
anak2

NM02 said...

maceh sudi singgah dan komen kat blog saya

saya singgah sini terus follow

mari.... follow saya plak

skang eh

jgn luper

camat hari rayeee

^_^

::NureeN:: said...

nanti belikan tudung kecik wat aerish ek.. ;)

Qhaifa Nur said...

NM02

dah follow...tq

slmt hari raya juga

Qhaifa Nur said...

NureeN

tudung kecil dah ada tp pakai sekejap sgt..tu yg tension x nk bergaya langsung anak dara sorang ni..

MamaEma said...

kira jgn tak kira duit raya

Qhaifa Nur said...

MamaEma

kira jgn x kira..

hazila said...

Salam ziarah dan Selamat Hari Raya.

Musang said...

bestnya dpt duit raya huhuhu

Qhaifa Nur said...

hazila

selamat hari raya juga...

Qhaifa Nur said...

Musang

mmg best dpt duit raya...
tq sbb follow....