TEMAN ALAM MAYA KU......

Tuesday, December 27, 2016

BINGKA ROTI


Assalammualaikum...

Bila nenek kata nak buat bingka roti
Along Aiman offer diri nak tolong
So adik2 tengok ya, jangan kacau 


Inilah bingka roti dah siap, semua Along yang buat
Nenek beri arahan nak buat itu ini
Buatnya malam hari, makan kata nenek esok pagi


Lebihan roti sosej yang nak expired
Sayang kata mak, jom  la kita buat bingka roti
So semua anak cucu excited nak tengok ni


Beria tu cucu2 nenek dok kusyuk
Tengok Along Aiman
Kalau bole semua nak tolong tu
Jangan kata nenek nanti tak jadi


Bahannya cukup mudah
1 tin susu cair
Gula sikit
Telur 2 biji
Roti n tepung gandum

Kacau kasi sebati, panaskan oven bakar hingga masak



Masuk dalam bekas, tabur coklat urai bakar
Adunan tadi dapatlah dalam 2 bekas
Paginya baru kita makan
Senanglah mama kata along...iye ke


p/s - tak sabar nak tunggu 5 qhaifa balik esok...kejapnya sebulan...ini pun pasai hari khamis angah azeem ada orientasi utk tingkatan 1...kalau x tak balik lagi huhu

Wednesday, December 21, 2016

PAK TAM SRI CORNER


Assalammualaikum...


Lama dah berhajat nak datang sini
Pak Tam Sri Corner, dh kuar jjcm pun
Dr umah mak 5 minit dah sampai
Bila mak teringin nak makan sate hr tu
Terus datang sini


Nasib baik ada tempat kosong
Bila famili nenek timah makan luar 
Meja kena sambung, keluarga besar kan


Pak Tam Sri Corner femes dgn nasi ayamnya
Hari minggu nasi ayam cuti
So kita order meehun sup
Perut dn daging banyak, mmg puas makan


Sate idaman hati nenek timah sampai
Bole tahan..90 sen secucuk


Along Aiman sekarang nk ambil gambarnya pun susah
Malu la mama, jgn masuk dlm insta tau mama


Angah Azeem pun sama malu nk bergambar
Dia tahu mama akan tepek muka yg comel ni kat insta 
Katanya mama 1 kelas n cikgu dh tahu mama de blog
Mereka selalu skodeng huhu


Ni salah satu feel Aida Aeish
Suka makan kuah kacang, sate tak nak
Ikut sapa lah tu...ikut mama huhu
Sekarang ni mama baru perasan
Tutur kata adik dah seperti abang2nya
Nak buat macamana berguru dgn si abang
Kata hubby kita redha ajalah
Yang penting kita pantau

Friday, December 16, 2016

RINDU TERUBAT


Assalammualaikum....

Tak sabar nak jumpa anak2 hoii...rindu sangat2
Kebetulan cuti lama minggu lepas
Balik rumah mak, jenguk anak2
Lamanya lagi nak habis cuti sekolah ni
Selagi x habis cuti, anak2 tak nak balik
Seronok berkampung kat rumah nenek


Gegurl sorang ni, agaknya dah lama x jumpa mama
Punyalah terlebih manja..nak itu, nak ini
Macam2 citer dia kumpul kan adikkk


Tu rambut depan dh panjang
Tak mahu potong la mama
Biar panjang sama dgn rambut belakang katanya
Dah nk melawa hoiii
Tahun depan dah darjah 2


Ni pizza comel mak su buat guna roti prata aja
Mmg sedappp, tak cukup laaa
Sibuk anak2 suruh mama buat
Sabar yup..nanti kita buat okk


Ni kisah anak bujang pula
Punyalah seronok mandi hujan
Klau dulu, mama dok bebel
Sekarang tak lagi, mama tak kisah
Rugi zaman kanak2 tak merasa mandi hujan kan2 
Nanti dah besar malu pula





Thursday, December 8, 2016

HAI MELAKA


Assalammualaikum

Tujuan utama anak2 ke Melaka ikut adik saya (mak lang).. opisnya ada buat hari keluarga (27hb Nov - 29hb Nov)...sambil tu bole cuti2 malaysia sekali

Kebetulan adik lelaki bawa mak gi Melaka juga tp hotel lain2...mak isnin dh balik sbb selasa nk gi rombongan ke Kuala Selangor pula, berjalan aja mak kita ni 

Yg kelakar kata mak adik lelaki booking kat Swiss Garden hotel...bilik air dindingnya transparent...mcmana nk mandi ni huhu...semua dh tido baru bole mandi...mmg kelakar


Ini hotel yg opis mak lang booking...seronok n selesa walaupun tvnya rosakkk



Lepas penat mandi manda, malam tu ada dinner pula...mcm2 aktiviti ada yg pihak SPRM buat...cabutan bertuah tp malam tu mak lang x bertuah huhu

Seronok mama kata anak2...tq mak lang..ank2 hepi, mama lg hepi...perut kenyang kan kan


Esok pg masa bekpes bole pula jumpa abg Khairul Fahmi (Apek) kat hotel tu...kata anak abg Apek siap cakap abg baru nk bekpes dik...makan pun belum...nk bergambar pula...nk buat mcmana org femes mmg gitu la...peminat ramai kan, redha ajalah huhu...nasib baik Apek sporting


p/s- lepas makan baru jalan2 kat bandar...


Wednesday, December 7, 2016

JALANNN....MAKANNN


Assalammualaikum....

Yeayy dah cuti sekolah...mulalah memasing dok cari fesyen rambut terkini...anak2 pun tak terkecuali lepas tu pomade mesti ada..entah bila belinya tup tup dah ada dalam bilik


Ini lepas gunting rambut petang jumaat last sekolah hari tu...yg pasti belahan rambut mesti nak cukur...pening kepala budak aceh (tukang gunting rambut) dgn permintaan anak2 huhu


Adik yg tak bole gunting rambut huhu no..no..no kata papa



Sekarang ni anak2 dah bercuti kat rumah nenek...sebulan tu, sabar ajalah wahai hati mama mu ini...

Dah sampai rumah nenek mak lang n mak su banyaklah planning dgn ank2...makan2 laa...jalan2 laa


27hb Nov (ahad) dah gi Melaka pula sampai hari selasa...


Yeaay mama kami semua otw ke Melaka bersama 2 mak cik kesayangan semua mak lang n mak su...


Tempat pertama yg mereka singgah Pengkalan Balak...puaslah mandi...siap naik banana boat lagi

Kata mak su punyalah jauh abg boat tu bawa mereka hingga ke tengah laut tuuu...berani hero2 mama ni...melambung lambung la memasing



Petang tu sampai hotel mandi lagi...yang ni wajib la bila nampak pool kat hotel...berendam lah memasing...cantik hotelnya Bayou Lagoon Park Resort ni



p/s - tak apalah anak2 mama..berehatlah sepuasnya lepas penat belajar...inilah saat yg dinanti - nantikan kan kan..